Abdissenbosch verslaat koploper en behoud aansluiting .

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Zondag stond een belangrijke wedstrijd voor Abdissenbosch op het programma. Koploper VV Amstenrade , met een voorsprong van 5 punten op de thuisclub,  kwam op bezoek.

Onder het toeziend oog van grote schare publiek begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde al vrij vroeg in de wedstrijd in een aantal mogelijkheden. De grootste kans was voor Jarno Michorius. De man van de 7 klapper van afgelopen week had helaas het vizier nog niet op scherp staan.

Het was duidelijk dat VV Amstenrade problemen had met de manier van spelen van Abdissenbosch, waardoor herhaaldelijk een vrije man op het middenveld aanspeelbaar was.

In de 20 e minuut was men weer genoodzaakt om via een overtreding de angel uit een aanval  te halen. De daarop volgende vrije trap werd op sublieme wijze door Kay Hintjes ingeschoten. Zijn geplaatst schot in de kruising was zelfs voor de goede doelman van Amstenrade niet te stoppen en leidde tot de verdiende  1-0.

Lang kon men echter,  mogelijk door de ontstane euforie van het doelpunt  en tijdelijk gebrek aan focus ,  niet genieten van de voorsprong.  Nog geen 2 minuten na de treffer van de thuisclub leidde  de eerste aanval van Amstenrade  tot de  1-1. Na ca 10 minuten herpakte de thuisclub zich en was men weer de bovenliggende partij. Echter  met een gelijke stand werd de rust bereikt.

In de 2e helft domineerde Abdissenbosch minder, althans ontstonden er minder kansen. De beste kans was zelfs voor de gasten; deze was gelukkig niet aan hen besteed.

In de laatste 15 minuten zette Abdissenbosch meer druk door aanvallend te wisselen, echter goede keeperswerk van Amstenrade voorkwam een voorsprong. In de 85e minuut zette de thuisploeg nogmaals aan .Een kopbal van Jarno Michorius werd nog  tegen gehouden door de doelman, maar op een atletische  manier wist het goudhaantje Noah van Horssen de bal alsnog in het doel  te rammen , 2-1. Dit werd ook de verdiende eindstand. Enige smet op de wedstrijd waren 4 gele kaarten, die door een strak leidende scheids aan Abdissenbosch werden toebedeeld.

Door deze eindstand neemt de spanning in deze klasse alleen maar toe. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij SNC14.