SCHUNCK presenteert dansmasterclassweekend op 14 en 15 mei

In het weekend van 14 en 15 mei organiseert SCHUNCK een dansmasterclassweekend in het Glaspaleis. Beide dagen zijn er tussen 12:00 en 15:30 uur drie masterclasses in specifieke stijlen. Deze worden gegeven door verschillende choreografen, onder wie Sophia Mason, Jody Geijsendorpher en Wout Crijns.

Op zaterdag worden de masterclasses Female Urban, Ballet Repertoire en Contemporary gegeven. Op zondag zijn er lessen in Heels, Modern en Contemporary. De masterclasses zijn geschikt voor alle dansers vanaf 14 jaar en elk niveau.

Choreografen van hoog niveau

De choreografen zijn niet de minsten. Zo geeft Sophia Mason op zondag de Contemporary masterclass. Sophia is een zangeres en danseres die op het punt staat Nederland te veroveren met haar unieke stemgeluid en creatieve visie. Jody Geijsendorpher verzorgt de Heels masterclass. Deze allround choreograaf, danseres en docent heeft mogen dansen voor meerdere artiesten in binnen- en buitenland, en voor tv-shows zoals DanceSing, The Talent Project en het Eurovisie Songfestival. Ook verzorgde ze de choreografie voor de Nederlandse bioscoopfilm ‘Onze Jongens in Miami’ en is ze daarnaast regelmatig te vinden in het theater

De zaterdagse Contemporary masterclass wordt verzorgd door lokaal talent Eveline Kleinjans. Eveline, geboren en getogen in Brunssum, ging na haar dansopleiding aan ArtEZ richting New York om zich hier te specialiseren in de Simonson danstechniek. Hier heeft ze van 2012 tot juli 2021 gewoond en is ze zowel als danser, choreograaf en docent actief geweest in de New Yorkse danswereld. Wout Crijns is 23 jaar en al meer dan 10 jaar actief in de danswereld. Hij nam deel aan internationale wedstrijden zoals World Of Dance Berlijn en Feel Da Bounce Sardinië. Wout leeft onder het motto “Express Your True Self” en in zijn Female masterclass staat vooral ‘performance & confidence’ centraal.

 

Tickets en tijden

14 mei 12:00 – 15:30 uur / 15 mei 12:00 – 15:30 uur

 

Tickets à €25,- per dag zijn te koop via www.schunck.nl/nl/muziek-en-dans/agenda/masterclasses-dans.

 

 Locatie

Danszaal SCHUNCK Glaspaleis

Bongerd 18, 6411 JM Heerlen

Foto Schunck

Geef een reactie