BELEEF DE UNIEKE ARCHEO ROUTE LIMBURG IN SIMPELVELD

Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie.

Op de vindplaats sta je oog in oog met onze archeoloog. Hij laat je zien en beleven wat er zich op deze locatie in het verleden heeft afgespeeld. Ontdek ook welk archeologisch voorwerp verbonden is aan deze historische plek.

Met de Archeo Route Limburg app veeg je het ‘stoffige’ imago van archeologie en geschiedenis echt van je af.  Met behulp van video, Augmented Reality (AR) en 3D technieken beleef je het verleden op een hele moderne en informatieve manier. De app is zeer eenvoudig in gebruik en wijst je de weg naar het verleden.

De dame van Simpelveld

In Simpelveld ontdek je het verhaal achter de vondst van de dame van Simpelveld. De locatie bevindt zich in het park langs de Lange Graaf bij de zitbank tegenover huisnummer 7

Bijna 70 locaties in Limburg

Op dit moment zijn er in heel Limburg al zo’n 70 locaties, waar je de verhalen kunt ontdekken achter de archeologische vondsten. Ook in Zuid-Limburg kun je op veel plekken de verhalen beleven.

Gemeente Simpelveld. Wethouder Hub Hodinius: “Ik vind het belangrijk dat het verleden niet vergeten wordt. In Simpelveld en Bocholtz zijn diverse Romeinse vondsten gedaan, waarvan de askisten van de Dame van Simpelveld en de Heer van Bocholtz de bekendste zijn. Het is niet alleen interessant voor toeristen om onze geschiedenis te ontdekken, ook voor de eigen inwoners is het leerzaam om te weten wat er vroeger in deze regio heeft plaatsgevonden. In onze gemeente willen we het Romeins verleden dan ook graag meer ‘beleefbaar’ maken. Dat kan met de ‘Archeo Route’, een eigentijdse manier om het verleden ‘tastbaar’ te maken. Download de app, trek je wandelschoenen aan en ga op pad!”

Kijk voor meer informatie over de Archeo Route Limburg op archeoroutelimburg.nl

Je zult versteld staan van wat er zich allemaal heeft afgespeeld in Limburg…

Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie