“Old Hickory vereniging viert 40 jarig bestaan”

De Limburgse club voor militaire veteraanvoertuigen “Old Hickory” viert in mei zijn 40 jarig bestaan. Gepland zijn twee ritten, waarbij de voertuigen aan de regio worden getoond.

Zo staat zondag 8 mei op de planning met een rit door de regio Oostelijk Zuid-Limburg met een stop bij Parc Imstenrade en vanaf 14 uur een zgn. static show op de markt in Heerlen-centrum. Later in mei volgt nog een uitgebreide rit door o.a. het heuvelland.

De club is op 24 mei 1982 opgericht door een groep liefhebbers van oude militaire voertuigen, met als doel –naast het in stand houden van dit stukje erfgoed– het herdenken van de bevrijding van Zuid-Limburg in september 1944. Op tal van herdenkingsevenementen waren de leden jaarlijks met hun voertuigen dan ook present, helaas door Corona de afgelopen twee jaar wat minder.

Net als andere verenigingen kampte ook ‘Old Hickory’ met een terugloop van het aantal leden. Dit was lange tijd anders: in de beginjaren waren er maar liefst 60 leden! Door onder meer vergrijzing zonk het aantal naar zes! Dankzij een ‘telefoonactie‘ van de overgebleven bestuursleden, werd de interesse bij een groot aantal andere voertuigliefhebbers aangewakkerd. Sinds 2021 kent de club weer een behoorlijk aantal leden: 28 maar liefst. En dat aantal groeit nog steeds.

Voor liefhebbers is nog plek, mits je een voertuig hebt tot en met 1945. De club heeft een aanzienlijke variëteit in voertuigen. De meeste leden bezitten een waar icoon uit de tijd van de bevrijding: de jeep. Maar ook grotere exemplaren komen voor, zoals de bekende GMC, of de kleinere variant: de Dodge. Bij het uitbreken van de oorlog werd een levensduur van ongeveer 3 maanden frontdienst toegeschreven aan deze iconische voertuigjes uit de tijd van de bevrijding. Nu, 78 jaar na de Tweede Wereldoorlog, rijden ze nog steeds rond, dankzij de liefde voor techniek van deze bijzondere oldtimers.

Op 8 mei kan iedereen ze bewonderen tijdens de start om 10 uur in Overste Hof te Landgraaf of later op de markt in Heerlen van 14 uur tot 16:30 uur.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de secretaris Peter Pauwels, 06 39792585

Foto De Limburgse club voor militaire veteraanvoertuigen

Geef een reactie