Hoofdmenu

Opvallende mix van disciplines met veel internationale topgezelschappen

Eerste zeven voorstellingen Cultura Nova 2022 in de verkoop!

Van vrijdag 26 augustus t/m zondag 4 september vindt in Heerlen de 31ste editie plaats van zomerfestival Cultura Nova. Het programma staat weer bol van activiteiten zowel in het theater als op het festivalplein en op diverse locaties in Heerlen en in Parkstad. Het festival is met 300 voorstellingen, concerten en andere presentaties in een mix van disciplines – variërend van muziek, theater, dans, circus en acrobatiek tot film en beeldende kunst – veelbelovend. Het volledige programma wordt in juni bekend gemaakt. Van een zevental voorstellingen start vrijdag 6 mei om 11.00 uur de voorverkoop. Zodat iedereen de kans heeft om tijdig kaarten te bestellen.

Het is een opvallende mix van disciplines met internationale topgezelschappen: Machine de Cirque uit Canada presenteert een knotsgekke, vrolijke circusvoorstelling voor jong en oud met veel muziek en komische stunts. Gravity & other Myths uit Australië gaat voorbij de grenzen van het circus met hun indrukwekkende voorstelling ‘Backbone’. Yoann Bourgeois presenteert met zijn Franse gezelschap een circus-dansvoorstelling op een enorme schommel waarmee ze gevaarlijke en haast onmogelijke toeren uithalen. Het uit Spanje afkomstige betoverende dansgezelschap Aracaladanza heeft haar Nederlandse première met de familievoorstelling LOOP.

De Belgische popgroep K’s Choice maakt een nieuwe start met live-optredens en doet als enige concert in Nederland Cultura Nova aan en Willem de Bruin (bekend van de Opposites) presenteert in de openlucht bij het Aambos zijn theatervoorstelling ‘Spuug van God’, waarin hij op zoek gaat naar wie hij is. Met een vader geboren op Curaçao en een moeder uit Amsterdam voelde hij zich nooit helemaal Nederlander en ook nooit helemaal Antiliaan. Maar… wie is hij dan wel?

Poppodium De Nieuwe Nor presenteert tijdens Cultura Nova een dubbelconcert van Die Krupps uit Duitsland en Front Line Assembly uit Canada. Die Krupps geeft een concert met veel Industrial Music, door het gebruik van veel elektrische gitaren en andere elementen uit heavy metal. Door te experimenteren met live- en gesamplede metalgitaarriffs trad Front Line Assembly buiten de destijds gangbare barrières van Industrial Music.

Veel voorstellingen van Cultura Nova 2022 zijn nog in voorbereiding. Jonge en ervaren theatermakers produceren op dit moment hun nieuwe voorstellingen. Het publiek van het festival staat weer veel premières en coproducties te wachten.

Tickets van de eerste zeven voorstellingen zijn vanaf vrijdag 6 mei om 11.00 uur verkrijgbaar via www.culturanova.nl, via de kassa van Parkstad Limburg Theaters www.plt.nl en via www.nieuwenor.nl

Foto Logo Cultura Nova