Opening tentoonstelling Geboorte van Nederland in de HuB

Vandaag opende burgemeester Petra Dassen officieel de tentoonstelling Geboorte van Nederland in de HuB. Een landelijke tentoonstelling waarin je in je eigen omgeving kan kennisnemen van het verhaal van Nederland en de betekenis van 1572: zowel toen als nu.

1572: het keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog (1568–1648). 450 jaar later wil het project Geboorte van Nederland het verleden herdenken en actualiseren. In de tentoonstelling staan daarom zowel 1572 als 2022 centraal. Letterlijk, door aan de ene kant het verhaal over het begin van de Tachtigjarige Oorlog te vertellen en aan de andere kant dat van de vier waarden die ook toen al in het geding waren:, zoals vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid en verbondenheid.

De tentoonstelling zet je ook aan na te denken over je eigen waarden, ideeën en verantwoordelijkheden. Door vragen, zoals “kun jij jezelf zijn” en “hoe verdraagzaam ben jij eigenlijk”?

Kom langs! De tentoonstelling is tijdens openingstijden gratis te bezoeken.
Kerkrade Beleef Kerkrade Gemeente Kerkrade HuB.Kerkrade

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie