Sporting Heerlen houdt de punten in eigen huis in derby

Op deze zonnige zondagmiddag 8 mei stond de stadsderby Sporting Heerlen – RKSV Bekkerveld op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd, Sporting Heerlen moet degradatie zien te ontlopen en RKSV Bekkerveld doet nog altijd mee om het kampioenschap. Het beloofde dus een spannende en interessante derby te gaan worden.

Razendsnelle goals in bizarre openingsfase. Het duurde nog geen 30 seconden of Sporting Heerlen stond al op een 1-0 voorsprong. Nadat een bal door het midden doorschoot kon Liam Vente zijn ploeggenoot Demsey Dowson met een steekbal vrij voor de keeper zetten. Hij faalde niet en schoot in de rechterhoek zijn ploeg op voorsprong. Lang kon de thuisploeg echter niet van deze voorsprong genieten. Vijf minuten later werd het alweer gelijk uit een corner vanaf rechts. De voorzet kon in eerste instantie nog worden weggewerkt, maar een bal van Mark Willems uit de draai werd van richting veranderd door Dimitri Orbons, 1-1. In de eerste helft had RKSV Bekkerveld het veldoverwicht, maar veel kansen werden er, mede door een goed georganiseerd spelend Sporting Heerlen, niet gecreëerd. Vlak voor rust viel zelfs de 2-1. Een bal vanaf rechts kwam voor de voeten van Diego Gommans. Hij twijfelde niet en haalde meteen uit, met succes, want de bal belandde in de linkerhoek achter doelman Rob Kerris.

Bekkervelds cadeautje helpt Sporting aan zege. Ook in de tweede helft werd de thuisploeg vrijwel direct gevaarlijk. Diezelfde Demsey Dowson dook nu aan de linkerkant vrij voor de keeper op. Hij verzuimde echter zijn tweede goal te maken na een goede redding van RKSV Bekkerveld-doelman Rob Kerris. Hierna ging Sporting Heerlen logischerwijs wat defensiever spelen om zo de overwinning over de streep te trekken. Mede door deze speelwijze kon RKSV Bekkerveld weinig creëren. In de 65ste minuut kreeg de uitspelende ploeg de genadeklap. Een bal vanaf het middenveld die bedoeld was als een terugspeelbal werd zo in de voeten van Stefan Frank geschoven. Hij stond een meter of vier achter de laatste linie en had zo alle tijd en ruimte om het af te maken. Hij faalde niet en schoof de bal bekeken in de rechterhoek. Ook hierna slaagde RKSV Bekkerveld er niet in om nog kansen te creëren en zo bleef het dus bij 3-1. Een belangrijke en zeer welkome zege voor Sporting Heerlen.

Weken van de waarheid aanstaande. Komende week staan er voor Sporting Heerlen twee wedstrijden op het programma tegen directe concurrenten. Eerst donderdagavond thuis tegen LHC en daarna zondagmiddag uit tegen RKFC Lindenheuvel Heidebloem Combinatie. Sporting Heerlen kan dus hele goede zaken doen de komende week.