Stichting Chrisko naar Lourdes

2

Na een gedegen voorbereiding was het gistermorgen eindelijk zo ver. Uitgerekend op moederdag vertrekken wij richting Lourdes waar wij onze hemelse moeder mogen gaan begroeten op de plek waar Zij zoveel jaren geleden verschenen is aan Bernadette. Dit gebeurde natuurlijk niet voordat vele “aardse” moeders onder ons reisgezelschap eerst nog in de vroege ochtenduren uitgebreid in het zonnetje werden gezet door hun, soms zelfs al oudere, kinderen.

Natuurlijk weten we dat moederdag in de huidige samenleving een werelds fenomeen is geworden, waar de commercie handig op inspeelt. Toch denken we dat er niets mis is aan het gegeven om één dag per jaar extra speciaal aan onze moeders te denken aan wie wij ons leven hebben te danken. Mede zonder onze moeders hadden wij niet bestaan. Hiermee willen wij onze vaders natuurlijk zeker niet tekort doen, maar de moeders zijn het toch die ons het leven gaven en door wie wij het levenslicht mochten aanschouwen. Zeker in onze tijden, waar dit laatste niet meer zo vanzelfsprekend is, is het goed om onze moeders (en natuurlijk ook onze vaders hoor) in ere te houden. In die zin is er ons inziens dus ook niets mooiers dan juist op deze dag richting Lourdes te vliegen en aan de grot, waar de Bron ontsprong, Maria te mogen danken voor het grote geschenk dat zij aan de wereld mocht geven; namelijk het leven van haar zoon Jezus. Ter ere daarvan zal vandaag ons eigen liedje, met als titel Mama Maria, beslist niet in onze gedachten ontbreken.   …Lees verder

Foto Stichting Chrisko

 

Geef een reactie