Op een zonnige zondag op een alsmaar harder en slechter bespeelbaar hoofdveld mochten we aantreden tegen Vaesrade waartegen we in de uitwedstrijd met 1-0 hadden verloren na een discutabele penalty. Thuis stonden de nodige zaken op het spel, voor ons nog de titel of plek 2 voor een gunstige uitgangssituatie in de nacompetitie en voor Vaesrade de 3de periode.
De uitploeg leek zich meer bewust van de belangen en klapte er vanaf minuut 1 met z’n allen op. Helaas moesten we Kai Ruitenbeek missen die tegen Passart een kruisbandblessure heeft opgelopen waardoor hij waarschijnlijk het komende jaar is uitgeschakeld. Kai veel sterkte en beterschap.
De eerste grote kansen waren wel voor ons maar Jesper Senden kon tot tweemaal toe met zijn mindere linkerbeen niet hard genoeg afronden om de doelman te verontrusten. Luc Loozen kreeg een bal randje zestien maar schoot ook wat te snel. De wedstrijd werd na een half uur opengebroken door Vaesrade dat uit een variant met een corner op fraaie wijze op 0-1 kwam. Vlak voor rust was er een situatie randje buitenspel waaruit Vaesrade beheerst de 0-2 maakte en de scheidsrechter onze grens liet staan. Na de pauze gingen we meer op de aanval en dat leidde tot meer balbezit en meer mogelijkheden.
Uit een steekpassje van Ron Starmans kon Michel van Dinther schieten maar de keeper kon de bal naast werken. Wat later werden we in de omschakeling gevaarlijk waarbij Michel terug legde op Ron die helaas niet scherp kon afronden. Verder kregen we nog mogelijkheden via een kopbal van Melle Driessen uit een corner en schoten van Alain C. uit V. en Cas Vermeulen maar we konden de keeper niet kansloos laten. Aan de overzijde kwam Vaesrade er nog wel uit maar reddingen hoefde Freek Timmermans niet meer te verrichten. Hierdoor bleef het bij 0-2 en doet Vaesrade nog mee op de 3e periode. Voor ons lijkt het er nu op dat we ons moeten voorbereiden op de nacompetitie met als beste uitgangssituatie plek 2.
Donderdagavond op 19:15 staat de thuiswedstrijd tegen Eikenderveld op de kalender, een ploeg waar we uit ook met 1-0 hebben verloren. We zullen ons moeten herpakken en revanche pakken.
Door Michel van Dinther en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie