Hoofdmenu

Lourdes 2022 – dag 3

Ook deze dag leek, net als de voorgaande dagen, een prachtige, zomerse dag te worden en daardoor schoten ons de toepasselijke woorden binnen van Henriette, een van onze pelgrims. Zij vertelde gisteren namelijk dat haar vader vroeger altijd zei, als ze onderweg waren en mooi weer hadden: “Wenn engelen unterwegs sein, dann scheint die sonne!” en zo is het maar net. In het algemeen is de sfeer in de groep zo goed dat je zou kunnen zeggen dat het engelgehalte hier hoog is en er geen vuiltje aan de lucht is. Mensen helpen elkaar waar nodig, maken met iedereen een praatje en kijken op een goede manier naar elkaar om. Hierdoor lijken alle verschillen weg te vallen, omdat we allemaal op een en hetzelfde gericht zijn. Hier en daar beginnen de soms jarenlange opgekropte tranen te vloeien, want hoe vreemd het ook klinkt, in Lourdes is daar ruimte voor omdat iedereen op het goede gericht lijkt te zijn. De rust en de saamhorigheid maakt ongewild en onbewust iets los in de vaak vermoeide en uitgebluste harten en bij Maria kunnen we ons hart uitstorten, net als bij een moeder, zonder voorbehoud. …Lees verder

Foto Stichting Chrisko