Roda JC sleept gelijkspel uit het vuur op bezoek bij Excelsior

Roda JC Kerkrade heeft na een 2-0 achterstand bij rust, toch nog gelijk weten te spelen. Door doelpunten van Dylan Vente en Stefano Marzo kwamen de Limburgers terug tot 2-2.

Na het vuurwerk en iets voor 21.00 uur werd er in Kralingen afgetrapt voor de eerste wedstrijd van de Keuken Kampioen Play-Offs. De eerste kansen zijn voor de bezoekers. In de derde minuut van de wedstrijd kwam een voorzet van Niek Vossebelt via doelman Stijn van Gassel voor de voeten van Patrick Pflücke. Zijn schot werd gekraakt waarna ook Bryan Limbombe het nog eens mocht proberen. Ook zijn poging werd helaas geblokt. In de tiende minuut gaat het mis voor Roda JC. Via een eenvoudige een-twee tussen Thijs Dallinga en Kenzo Goudmijn kwam de laatsgenoemde vrij in het strafschopgebied. De middenvelder schoot de bal hoog in het doel, 1-0.

Na iets meer dan een kwartier spelen is de thuisclub gevaarlijk. Uit een voorzet van rechts probeerde Dallinga bij de eerste paal 2-0 te maken. Gelukkig kon Rody de Boer dit met een prima redding voorkomen. In de 24e minuut was de volgende kans ook voor Excelsior. Via Reuven Niemeijer komt de bal bij Marouan Azarkan. De aanvaller schoot de bal recht op De Boer af die klemde. In de omschakeling laten ook de Limburgers zich weer eens zien. Een sterke individuele actie van Emmers leidde tot een afstandsschot van de Belg. Deze poging was voor doelman Van Gassel helaas geen probleem.

De eerstvolgende kans voor Roda JC kwam er na goed doorzetten van Limbombe. Zijn schot, vanuit een moelijke hoek, was echter voor Van Gassel. Kort hierna leek Amir Absalem onreglementair naar het gras gewerkt te worden. Scheidsrechter Ingmar Oostrom zag er echter geen overtreding in. Aan de andere kant wees Oostrom wel naar de stip na een overtreding van Daryl Werker. Dallinga schoot vervolgens raak vanaf elf meter. 2-0 voor Excelsior.

De eerste kans van de tweede helft is voor de thuisclub. Mats Wieffer had teveel tijd nodig, maar de weggeschoten bal kwam bij de maker van het eerste doelpunt. Gelukkig ging de inzet van Goudmijn naast. In de twintig minuten die hierna kwamen probeerde Roda JC tot kansen te komen. Veel verder dan dreigende momenten kwamen de Limburgers niet. Excelsior kreeg echter een reuze kans in de 65e minuut. Gelukkig kon De Boer opnieuw, tot twee keer toe, een doelpunt voorkomen.

Uit het niets kwam Roda JC dan toch terug in de wedstrijd. Een zondagschot van Vente zette de 2-1 op het bord. Nog geen minuut later trok de ploeg van Jurgen Streppel de stand gelijk.

Na een sterke individuele actie van Limbombe gaf de aanvaller de bal mee aan Emmers. De voorzet van de Belg leek voor Van Gassel, maar de doelman liet los. Toen was Stefano Marzo er als de kippen bij om de 2-2 te maken. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel het stadion van Excelsior stil als Davy van den Berg uit het niets keihard op de lat schoot. Kort hierna schoot ook Pflücke over.

Ook Excelsior werd nog gevaarlijk. Uit een vrije trap kopte El Yaakoubi rakelings naast. In de slotfase overleefde Roda JC nog enkele gevaarlijke situaties, maar incaseerde de ploeg geen doelpunt meer. Hierdoor bleef het 2-2 en valt de besslising zaterdag in het Parkstad Limburg Stadion.

Communicatie Roda JC en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie