FC Landgraaf verliest van koploper VV Maastricht West

Ook de tweede ontmoeting tussen Landgraaf en de gasten uit Maastricht eindigde in een 2-1 nederlaag. Bij VV Maastricht West was Danny Schreurs met 2 doelpunten uiteindelijk de matchwinner. Net als de wedstrijden van de laatste weken was een nederlaag niet nodig gezien de kansenverhoudingen.

De eerste fase van de wedstrijd had Maastricht West de overhand en kreeg al snel een vrije schietkans na een goede combinatie over rechts. Het schot ontbrak echter kracht en richting waardoor Tim Mohnen makkelijk redding kon brengen. Valk daarna werd ook Danny Schreurs met een lob gevaarlijk voor de gasten maar zijn poging strandde op het dak van het doel. FC Landgraaf kreeg daarna iets meer grip op de organisatie van het elftal waardoor het aanvallend ook enkele kansen kreeg. Zo ging een kopbal van Stephan Schiffer rakelings langs het doel en was Jasper Braad enkele keren dreigend. Met een 0-0 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust had FC Landgraaf vooral de controle maar was het Maastricht West dat na 10 minuten spelen een penalty kreeg. Een tackle van Sven van Haaren nipt binnen de 16 was genoeg voor de scheidsrechter om naar de stip te wijzen en Danny Schreurs faalde niet 0-1. Zoals het beeld van de laatste weken was FC Landgraaf de tweede helft een stuk scherper en volgden er genoeg kansen. Jasper Braad was telkens het eindpunt hierbij. Eerst kreeg hij een kans na een voorzet via links maar de stuit was lastig waardoor hij de bal niet voldoende onder controle kreeg en niet kon afdrukken. Vlak daarna volgde een diepe bal en Jasper leek de bal over de keeper te kunnen liften maar besloot hard uit te halen wat resulteerde in een afzwaaier.

Kort daarna kreeg Jasper één op één kans na een goede bal van Tom Smeets; hij kwam uit op z’n rechterbeen, besloot achter het standbeen naar z’n linker te kappen waardoor de verdediging van Maastricht nog kon ingrijpen. Een kwartier voor tijd leek FC Landgraaf dan loon na werken de krijgen en volgde na een aanval via links een schot van Kay van Haaren die tamelijk langzaam de lange hoek inrolde; 1-1. Twee minuten later ging het echter mis voor Landgraaf: door een scrimmage in de 16 bleef de bal tweemaal liggen en via de hak van een buitenspel (dat niet gezien werd door grensrechter Kurt Postma) liggende aanvaller belandde de bal voor de voeten van Danny Schreurs die niet faalde 1-2. Een minuut later kreeg Raúl Erkens na een diepe bal van Mart Senden nog de kans op 2-2 maar door een rare schijnbeweging van de keeper besloot Raúl te koppen en kon de doelman nog redding brengen. 1-2 was dan ook helaas de eindstand.

Vandaag staat de uitwedstrijd voor FC Landgraaf op het programma tegen FC Hoensbroek. Hoensbroek heeft slechts een puntje meer waardoor FC Landgraaf met een overwinning over de ploeg heen kan gaan.

Tekst: Mart Senden en Foto’s: Jos Steinen