DOELPUNTENFESTIJN OP SPORTPARK NEERHAGERBOS

De gasten trokken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Peter Smeets meteen snel van leer. Uit een snelle aanval in de tweede minuut was het al raak. Amin Aataoui schoof de bal onhoudbaar voor keeper Stijn Burgers in de rechter benedenhoek. Maar het kwam nog erger, uit een corner kopte Ian Timmers de bal hoog tegen de touwen.

Maar de WDZ diesel kwam toch langzaam op gang, er werd meer druk gezet en door een treffer van Rik Gillissen in de 14e minuut kroop de thuisploeg weer iets dichterbij. Maar lang mocht WDZ niet op de gelijkmaker hopen. In de 20e minuut bracht Kane Arets de marge weer op 2. In de 28e minuut leek Amin met zijn tweede treffer de wedstrijd in het slot te gooien, maar nog geen twee minuten later deed Rik Gillissen met de 2-4 de hoop op een beter resultaat terugkeren. Maar dat was maar van erg korte duur, een minuut later voltooide Amin zijn hattrick en zorgde voor de 2-5 ruststand.

In de tweede helft ging de strijd geruime tijd gelijk op met kansen aan beide kanten. De bezoekers bleven met hun snelle uitvallen erg gevaarlijk, zeker met hun snelle buitenspelers. Uit een corner scoorde Kane Arets met een kopbal en bracht de 2-6 op het scorebord. Het slotakkoord plaatste Mo Belabid met de zevende treffer voor de ploeg uit Brunssum. Te vermelden valt nog dat bij 5 van de 7 treffers van Limburgia de assist van Salah El Hasnaoui was. Dat wilde hij toch even vermeld zien en gelijk heeft ie.

Tekst en foto’s: Huub Schepers.