Mel Angerer schiet RKHBS voorbij Kakertse Boys

Met een door blessures en vakantie uitgedunde selectie toog RKHBS heren 1 naar Schaesberg voor de doordeweekse uitwedstrijd tegen laagvlieger Kakertse Boys waar oude bekende Ben Youssef Labyed de scepter zwaait. Het was de thuisploeg die de eerste kans kreeg. Na 5 minuten spelen werd een hoge voorzet vanaf rechts aan de tweede paal goed teruggelegd op de inkomende spits. Deze leek te gaan scoren maar maakte hands bij de aanname van de bal. Een kwartier later lag de bal in het net aan de andere zijde van het veld. Petter Schings werd vrijgespeeld aan de rechterzijde en trok de bal strak en laag voor het doel. Tim Kolodin liet lopen en Mel Angerer tikte binnen aan de tweede paal: 0-1. Even later leek dezelfde speler op weg naar de tweede treffer, maar de doelman bleef koel en stopte het stiftje van de aanstormende Mel Angerer.  Hierna onderscheidde linksbuiten Maurice Smeets zich met een paar mooie acties, maar zijn voorbereidende werk vond geen afmaker binnen de 16 meter. De grootste kans in de eerste helft was nog voor Tim Kolodin, die na een prachtige cross-pass van Jeffery Sloote vrij voor de doelman kwam. Zijn lob ging echter net naast waarna Maurice Smeets een teenlengte te kort kwam om nog aan de 2de paal binnen te tikken.

Vlak na rust kwam de thuisploeg bijna op gelijke hoogte. Een misverstand centraal in de defensie bracht een speler van Kakertse Boys in balbezit. Deze zag doelman Toine Diederen ver voor zijn doel staan, maar het daaropvolgende schot ging tot opluchting van de mannen van trainer Mike Bisschops net over het doel. Even later vond Mel Angerer aan de andere zijde wel het net. Maurice Smeets gaf een slimme steekbal waar de thuisploeg gokte op de buitenspelval. Mel kwam hierdoor vrij voor de keeper en vond vrij eenvoudig de lange hoek: 0-2. Sefa Sarigoz was licht geblesseerd geraakt en Joey Ferdinandus kwam voor hem in de ploeg. Knullig verdedigen aan de kant van RKHBS leidde ertoe dat de thuisploeg weer een kans kreeg. Het resulterende lage schot vanaf 10 meter ging maar net voorlangs.  Na een kwartier spelen stuitte de voor Chendo Kolker ingevallen Jesper Schings tot twee maal toe op de doelman na goed voorbereidend werk van Jeffrey Sloote en Mel Angerer.

Een snelle uitgooi van doelman Toine Diederen was de opmaat voor de beslissing in deze pot. Een verdediger miste de hoog opstuitende bal, waarna Mel na een sprint van 50 meter de verdedigers zijn hakken liet zien, ook voorbij de doelman ging en uit een moeilijke hoek raak prikte: 0-3. Binnen de minuut lag de 0-4 in het net, en weer gemaakt door Mel Angerer die de doelman nu weer in de lange hoek verschalkte. Na de verdiende publiekswissel kwamen nog Torsten Bruijenberg en Jarno Romankiewicz in de ploeg voor Thymo Griesenbrock en Mel Angerer, en vlak voor tijd ook  nog Dave Delnoij voor Maurice Smeets. Ondanks nog een paar kansen werd er niet meer gescoord en gingen de punten mee naar de Heerlerbaan. Proficiat mannen.

Komende zondag wacht een zwaardere klus, thuis tegen UOW ’02, de ploeg waar eerder in het seizoen met veel pijn en moeite een gelijkspel werd behaald.