Hoofdmenu

Lars van der Weide redt punt KVC Oranje

 

KVC Oranje speelde in Valkenburg, op bezoek bij Walram, met 1-1 gelijk. Met die uitslag moesten de mannen van trainer Paul van Putten tevreden zijn, simpelweg omdat Walram gedurende het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was geweest en verreweg de meeste kansen had gekregen. Het was aan KVC-doelman Lars van der Weide te danken dat een punt mee naar Bleijerheide kon worden genomen. Hij hield de ploeg in de tweede helft overeind door de nodige kansen van Walram vakkundig (en met wat geluk) onschadelijk te maken.

Walram kwam als een raket uit de startblokken en dat leverde binnen vijf minuten een voorsprong op. Ralph Cornips mocht op links een hoekschop nemen. Hij bereikte bij de tweede paal de geheel vrijstaande Jordy Frijns. Diens kopbal was de versteend op zijn doellijn staande Lars van der Weide te machtig: 1-0. Niet veel later kwam Koen Veugen van Walram oog in oog met Van der Weide. De goalie redde nu uitkomend met zijn voeten. Halverwege de eerste helft kreeg KVC Oranje bijna de 1-1 op het scorebord. Ben Vloeberghs leverde op rechts een mooie voorzet af en vond bij de tweede paal Chris Frauenrath. Een open kans, maar de jarige Frauenrath, clubtopscorer, verzuimde de bal tegen het net te werken en schoot naast.

Walram leek met een 1-0 voorsprong te kunnen gaan rusten en daar had men zich bij oranje-wit niet over hoeven te beklagen. Het liep echter anders. Scott Vienerius ging met een mooie actie in de zestien voorbij Walram-verdediger Jasper Moonen. Vienerius werd door Moonen neergelegd en scheidsrechter Theo Ickenroth, die een prima wedstrijd floot, kon niet anders dan naar de stip wijzen. Lloyd Vromen rondde bekwaam af. Hij schoot rechtsonder binnen, terwijl doelman Marko Antunic in de andere hoek lag: 1-1.

Na de hervatting leek het er even op dat KVC Oranje, gesterkt door de gelijkmaker kort voor de rust,  de wedstrijd alsnog naar zich toe zou gaan trekken. De ploeg was nu agressiever, won meer duels en er kwam ook een kans op de 1-2. Scott Vienerius kwam echter een teenlengte tekort om na een voorzet van Joey Niesters vanaf links de bal afdoende te kunnen raken en tegen de netten te werken.

Na een uur herstelde Walram, getraind door Jordy Reneerkens, de verhoudingen van vóór de rust. De thuisploeg werd weer sterker en dwong een rits kansen en mogelijkheden af. KVC Oranje moest zich veelal beperken tot tegenhouden. Koen Veugen, Ruben Rokx, Ralph Cornips, Philippe van Laar, zij allen waren dicht bij een doelpunt dat de 2-1 of meer zou hebben betekend. Zij hadden echter geen geluk in de afwerking -een pegel van Veugen spatte op de lat uiteen- of vonden een na de hervatting uitstekend keepende gastendoelman Lars van der Weide op hun weg. Aan hem was te danken dat KVC Oranje niet zonder punten naar huis moest. Dankzij dat het ene puntje dat nu werd binnengesleept blijft KVC Oranje op de tweede positie in 3A. Het was niet voor niets dat trainer Paul van Putten zijn goalie na de wedstrijd in het kleedlokaal tot ‘Man of the Match’ uitriep.

Komende zondag gaat KVC Oranje op bezoek bij vv Hellas, terwijl Weltania eveneens een uitwedstrijd speelt, in Heerlen, tegen Weltania. Beide duels, leuke affiches, om naar uit te kijken.

ArchiefFoto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno