Gelijkspel maximaal haalbare voor FC Landgraaf uit bij FC Hoensbroek

In de uitwedstrijd op donderdag 12mei heeft FC Landgraaf een punt uit het vuur weten te slepen bij FC Hoensbroek. Hoewel FC Landgraaf al vroeg op voorsprong kwam door een doelpunt van Marc Meijboom, moest er genoegen worden genomen met een gelijkspel. De 1-1 einduitslag was uiteindelijk terecht want beide ploegen hadden kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Het had weinig gescheeld of er werd niet gevoetbald vanavond. Vlak voor de wedstrijd begon raakte de scheidsrechter van dienst geblesseerd. Met een uur vertraging kon er toch gevoetbald worden waarbij speciale dank uitgaat naar scheidsrechter Mariusz Gil die zijn vrije avond opofferde en binnen driekwartier op het veld stond om de wedstrijd van start te laten gaan.

In de eerste helft was het FC Hoensbroek dat probeerde op te bouwen en vervolgens veelvuldig te bal achter de laatste linie te leggen van FC Landgraaf om zo gevaarlijk te worden. Het was echter na 10minuten FC Landgraaf dat een doelpunt mocht noteren; een goed aangesneden hoekshop van Jasper Braad kon hard hoog in het doel worden binnen geknikt door Marc Meijboom. Vervolgens oogde FC Landgraaf echter wat nonchalant, werden er veel duels verloren en kwam men overal te laat om in te grijpen. Hierdoor kwam FC Hoensbroek beter in zijn spel en na enkele scherpe voorzetten en corners was het na 25 minuten raak voor de thuisploeg. Een bal die bij de tweede paal belandde kwam via-via voor de voeten van de op het oog buitenspel te staan lijkende Brian Vroomen, die met zijn bovenbeen uiteindelijk de bal tot doelpunt wist te promoveren. Daarna bleef FC Hoensbroek de controle houden maar kon het dit niet uitdrukken in doelpunt. FC Landgraaf kreeg nog een kansje uit een vrije trap van 25 meter door Raul Erkens die ternauwernood over het doel kon worden getikt. 1-1 ruststand.

In de tweede helft kreeg FC Landgraaf iets meer grip op FC Hoensbroek waardoor het duel in evenwicht was. Diepe ballen vanuit Raul Erkens op Jasper Braad en de goed spelende Kay van Haaren zorgde menig keer voor dreiging bij FC Landgraaf. Zo schoot Kay vanuit een volley rakelings voorlangs het doel en werd een poging binnen de 16 vanaf zijkant gepareerd. Ook enkele schoten vanuit de tweede lijn van Raul en Jasper waren dreigende maar waren uiteindelijk eenvoudig te pakken door de doelman van Hoensbroek. Aan de andere kant was het een fout van Stephan Schiffer die bijna werd afgestraft. Stephan kreeg de bal lastig onder controle en probeerde deze nog met een uiterste poging uit te halen naar Marc Meijboom maar de bal schoot achter de laatste linie waardoor de aanvaller van Hoensbroek dacht te profiteren. Dacht, want de aanvaller omspeelde Tim Mohnen en leek de bal in het doel te schuiven ware het niet dat Sven van Haaren de bal miraculeus uit het doel gleed met de punt van zijn schoen. Een hernia verder maar uiteindelijk zeer waardevol want zoals gezegd deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Als dank zullen we je vriendin adviseren je even goed te masseren.

Enfin, terug naar de wedstrijd. Aan de andere kant kreeg FC Landgraaf ook nog één levensgrote kans om het duel te beslissen in zijn voordeel. Boy Raaijmakers leek vrij op de keeper af te lopen maar werd onderuit gehaald op de 16meter. De vrije trap die volgde werd goed aangesneden door Jasper Braad waarbij de keeper redding kon brengen. Het was echter de rebound waarbij de net ingevallen good-old Joey Bakker zich gelijk tot matchwinnaar had kunnen kronen door de bal binnen te werken; door het effect dat aan de bal zat lukte dit niet en kon de keeper in tweede instantie ook redding brengen. Tot slot kreeg FC Hoensbroek nog een vrije schietkans vanuit de tweede lijn maar deze werd onzuiver naast geschoten.

Al met al kan FC Landgraaf tevreden zijn met een punt, zeker omdat alle concurrenten verloren in deze midweekse speelronde. De instelling was wederom goed alleen is er nog steeds een groot verschil tussen de eerste en tweede helft. Komende zondag staat wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Ditmaal mogen we de akker gaan bezoek bij onze concurrent BMR.

Tekst: Mart Senden en Foto Jos Steinen