Neem een kijkje in het Romeins verleden

Romeinse Vitrinekastjes

Ben je geรฏnteresseerd in erfgoed, neem dan een kijkje in het verleden met de vitrinekastjesroute. Deze 3,2 km lange wandelroute bestaat uit 30 vitrinekastjes en 3 XXL-vitrines en leid je langs ondernemers in het Romeins Kwartier in Heerlen. In elk vitrinekastje is een ander object uit de Romeinse tijd te vinden. Zo ontdek je artefacten of replicaโ€™s van vondsten die aansluiten bij het beroep of de locatie van de ondernemer.

Bij Wonen Zuid vind je een van de drie XXL vitrines, bij atelier Bergzicht zie je een bijzondere combinatie met Playmobile History en bij Obvion vind je zelfs twee vitrinekastjes. De meeste vitrinekastjes staan in de etalages, sommige vind je binnen zoals bij De Vondst.

Gratis route
De route is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende ondernemers. Meer informatie is te vinden via Visit Zuid-Limburg: visitromeinskwartier.nl/kijkvenster en Romeins Kwartier Heerlen: romeinskwartierheerlen.nl/vitrinekastjes/.

Kinderburgemeester Imke heeft de drie kilometer lange route al samen met presentator Bart Storcken gelopen. Wie benieuwd is naar wat zij ervan vinden, kan de video bekijken via de eerder genoemde websites.

De vitrinekastjesroute is een samenwerking tussen de ondernemers in het Romeins Kwartier, Ondernemersfonds Heerlen, Thermenmuseum, Visit Zuid-Limburg en gemeente Heerlen.

Foto Visit Zuid-Limburg

Geef een reactie