SCHUNCK en partners organiseren Party of Life

 

SCHUNCK organiseert samen met verschillende partijen uit Heerlen op 20 mei Party of Life. Een avond voor jongeren, geïnspireerd door de stijl en het werk van Keith Haring.

Party of Life wordt georganiseerd in samenwerking met partners uit de stad, zoals Outpoet, Driver’s Seat, HFC, 220 VOLT, 6400 NAGI en Het Genootschap. Het avondvullende programma is volledig gericht op jongeren. Er is livemuziek, een dj, een foto-expo, breakdance, live painting en de door Keith Haring geïnspireerde kledingontwerpen van 220 VOLT en 6400 NAGI worden gepresenteerd.

Er is veel te zien, maar vooral veel te doen. Zo maken de designers live zeefdrukken en laten ze zien hoe het ontwerpproces eraan toe gaat. Er kan mee worden geschilderd en bezoekers worden door de dj aangemoedigd om hun eigen vinyl mee te nemen. De naam verwijst naar het werk Party of Life van Keith Haring. De illustratie van Haring werd gebruikt als ticket om zijn tentoonstelling Party of Life in 1985 bij te wonen. Party of Life wordt om 21.30 uur afgesloten met de HFC 10 Years Jam op het Pancratiusplein, als onderdeel van het NK Breakdance.

Driver’s Seat en In2YourPlace
Tegelijkertijd met Party of Life wordt op een steenworp afstand, bij het nieuwe jongerencentrum Outpoet, de mural tentoongesteld waar deelnemers van In2YourPlace de afgelopen zeven weken aan hebben gewerkt, in samenwerking met SCHUNCK. In kleine groepjes zijn zij samen aan de slag gegaan met een wandschildering in de stijl van Keith Haring, als onderdeel van dit culturele jongerenproject.

Party of Life is een initiatief van SCHUNCK in samenwerking met andere partijen in de stad, om jongeren een creatief podium te bieden en hen kennis te laten maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. In het verlengde hiervan is bij SCHUNCK op 1 mei de expositie van de jongerengroep van SCHUNCK, Driver’s Seat, geopend. Het twaalftal jongeren maakte zelf een tentoonstelling met werken van Aad de Haas uit de collectie van SCHUNCK, in combinatie met andere kunstenaars uit de collectie. Deze expo is nog (gratis) te zien t/m 19 juni.

Locatie
SCHUNCK Glaspaleis
Bongerd 18, 6411 JM Heerlen

Toegang gratis

Programma

Merch van 220 VOLT en 6400 NAGI
DJ – Dreyaz
Performance Ellmatic & Kijk een Ster
Raising Grounds – Performance: Saint Pierre & Vee
Stand up dancers HFC
B-Boys en B-Girls van de Inbreakers HFC
Performance: Het Belangrijke Genootschap Met Een Nog Onduidelijke En Steeds Wisselende Maar Immer Literaire Inhoud (HBGMENOESWMILI)
Facepainting
Foto-expositie de Vrolijkheid
Nieuwe Helden 045
Hip-hop rondleiding
Live painting
Performance – Sophia Pattikayhatu

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Party of Life en andere activiteiten voor de jeugd op www.schunck.nl/nl/keith-haring/keith-haring-x-jongeren/.

Geef een reactie