Hoofdmenu

Sporting Heerlen boekt derde overwinning op een rij

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 Heerlen – Op deze doordeweekse speelronde op donderdag 12 mei stond er voor Sporting Heerlen een belangrijke wedstrijd op het programma. Directe concurrent LHC kwam namelijk op bezoek op Sportpark Grasbroek. In een rasechte zespuntenwedstrijd moest beslist gaan worden wie afstand nam van wie.

 

Slordige eerste helft zorgt voor weinig echte opwinding. In de eerste helft werd er door beide ploegen veel slordig balverlies geleden en werden er weinig vloeiende aanvallen opgezet. Na vijftien minuten was het de thuisploeg die voor het eerst gevaarlijk werd via Diego Gommans. Hij tikte een voorzet vanaf rechts met een lastige stuit echter net over het doel. Even later dacht Demsey Dowson zijn ploeg op voorsprong te zetten nadat hij LHC-doelman Marvin Janssen verschalkte met een fraai chipje. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door. Ook LHC werd ondanks de vele slordigheden nog wel gevaarlijk in het eerste bedrijf. Na een goed lopende aanval kwam Arsalan Haydary helemaal vrij op rand zestien meter. Hij raakte de bal echter niet goed en plaatste deze recht in de handen van Sporting Heerlen-keeper Rik van Winkelhof.

Ontketend Sporting Heerlen voetbalt in tweede helft naar overwinning. In het eerste kwartier na rust was de bezoekende ploeg de baas op het veld. Zij hadden het veldoverwicht en drongen zo Sporting Heerlen naar achteren. In de 50ste minuut leidde dit dan ook tot een grote kans voor Rick Janssen. Hij veegde de bal echter van dichtbij voorlangs. Na dit kwartiertje begon Sporting Heerlen weer te voetballen en kwam het zelfs op voorsprong. Na een goede aanval over links was het Ravi van den Heuvel die met zijn pass Demsey Dowson bediende.

Hij schoot de bal in de korte hoek en zette zo in de 60ste minuut de 1-0 op het scorebord. Hierna rook de thuisploeg bloed en drukte het meteen door. Slechts drie minuten later verdubbelde diezelfde Demsey Dowson de voorsprong. Nadat hij vanaf het middenveld werd weggestoken kon hij vanaf links in de verre hoek via de binnenkant van de paal de score verdubbelen, 2-0. Hierna gaf Sporting Heerlen ondanks de vele lange ballen van LHC nauwelijks tot niks meer weg, op een paar kopballetjes in het vangnet na. Tien minuten voor tijd was daar dan ook de beslissende 3-0. Een fraaie steekbal vanaf links van Demsey Dowson werd beheerst gecontroleerd en afgerond door de van een blessure teruggekeerde Marwan Bahaali. In de blessuretijd deed LHC nog wel iets terug. Een lange bal vanaf links werd bij de tweede paal terug gekopt en vanaf dichtbij binnen gewerkt. Zij brachten hiermee de eindstand op 3-1.

Volgende belangrijke duel alweer in zicht. De competitie dendert in razend tempo voort. Voor Sporting Heerlen staat aankomende zondag in Geleen de clash met RKFC Lindenheuvel Heidebloem combinatie op het programma. Wanneer de ploeg uit Heerlen wint doet het goede zaken in de degradatiestrijd en neemt het definitief afstand van de onderste twee plaatsen, voor zover dat niet al het geval was.

 

 

 

 (Volgend nieuwsbericht) »