Hoofdmenu

Ap Art Events presenteert:  Gypsy Night met The Rosenbergs in concert + film “DjANGO”

Locatie:  Royal Theater Heerlen

Datum: ZATERDAG 4 juni 2022 van 19 tot 23.30 u

Zaterdag 4 juni organiseert Ap Art Events (ism Heerlen Jazz) een voor de liefhebbers van Gypsy Jazz/Swing niet te missen gypsy night met een spetterend optreden van The Rosenbergs, voorafgegaan door de film “DJANGO” over de oorlogsjaren van de legendarische gypsy jazz gitarist Django Reinhardt.  De film start om 19 u. Het concert van The Rosenbergs volgt om 21.30 u.  Meer info is te vinden op ap-artevents.nl  . Deze Jazz Night komt tot stand ism Heerlen Jazz

The Rosenbergs

Johnny Rosenberg, Mozes Rosenberg en Sani van Mullem vormen de nieuwe talentvolle jonge generatie van de Rosenberg Family.  The Rosenbergs zijn vanuit hun Sinti achtergrond bij elkaar gekomen en spelen al van kinds af aan dageliijks gitaar met elkaar.  Hun roots liggen bij Django Reinhardt. The Rosenbergs verstaan de kunst om songs dusdanig te bewerken dat er aantrekkelijke, verfrissende, eigentijdse Gipsy Jazz ontstaat met Spaanse invloeden

Naast het bekende repertoire van Hot Club de France geven zij hun eigen swing aan klassiekers van Gershwin tot virtuoze bewerkingen van grootheden als Charles Aznavour en Frank Sinatra. Verrassend is de vocale bijdrage van de begaafde jazz-zanger Johnny Rosenberg met zijn repertoire uit het Great American Songbook.  Met hun albums “Obsession”, “Masters of Swing” en “Double Scotch” bewijzen The Rosenbergs dat ze inmiddels tot de absolute wereldtop behoren in het genre.

Mozes Rosenberg

De virtuoos spelende lead gitarist van het trio is de jongste broer van Stochelo Rosenberg, Mozes. Van zijn beroemde broer en grote voorbeeld leerde hij al  jong de fijne kneepjes van het vak.  Als jongetje ontmoette hij al Paco de Lucia en volgde een masterclass van Joe Zawinul. Inmiddels behoort hij tot de meest befaamde gitaarsolisten ter wereld en  is hij een veelgevraagde gastmuzikant, o.a. bij het Rosenberg Trio in de Family Tour.

Johnny Rosenberg

Johnny is een zeer begaaf ritme gitarist en zanger. Ook hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en heeft furore gemaakt met Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti.  Ze stonden o.a. in het voorprogramma van James Brown en Mariah Carrey.  Hij stond reeds op internationale festivals in Engeland, Tsjechië, Hongarije (Sziget), Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Canada, Amerika (o.a. Carnegie Hall New York)

Sani van Mullem

De ritmesectie wordt gecompleteerd door de fantastisch virtuoze bassist Sani van Mullem. Een van de allerbeste en snelste bassisten die de Rosenbergs ooit in hun muzikale familie heeft mogen verwelkomen.  Theater bekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne.  Zijn baspartijen zijn werkelijk fenomenaal en dat is te horen op het album ‘Ready ’n Able’ met Stochelo en Mozes Rosenberg.  Dat leverde hem  een tour op door Frankrijk met een dertigtal optredens.

Foto Theo Solberg« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »