Na een korte nachtrust zaten sommigen van ons vanochtend in alle vroegte aan het ontbijt. Dit keer gingen we voor een heus feestontbijt, want pas na een paar dagen kwam onze groep erachter dat we ook achter het houten scherm om de hoek mochten pakken van het ontbijtbuffet en dat was veel uitgebreider dan het onze. Dat betekende dat op de valreep onze keuze nog werd uitgebreid met spek en ei, brie en nog veel meer lekkers.
De meesten van ons zijn aan de ene kant heel erg blij dat we dit niet eerder wisten, want wie weet waar de weegschaal anders bij thuiskomst naar uit zou hebben geslagen!? Want zeg nu zelf: twee keer warm eten met drie gangen en dan ook nog gebruik maken van een uitgebreid ontbijtbuffet, dat doet de slanke lijn geen goed. Dus wie weet waar we voor gespaard zijn gebleven. Met onze buikjes vol, trokken we naar de grot, waar de hulpbisschop voorging in de Eucharistieviering voor de Nederlandse militairen. Het weer was lekker qua temperatuur, maar het miezelde wel, met als gevolg dat het leek alsof er op onze haren en kleren kleine dauwdruppeltjes lagen en op de prachtig, zwarte haren van Rita leken het net piepkleine pareltjes te zijn.
De hulpbisschop vertelde tijdens de viering dat we ‘luchtsteun’ zouden krijgen en verwees ondertussen met zijn hand naar het Mariabeeld dat schuin boven hem in de grot stond, op de plek waar Maria aan Bernadette is verschenen. Hij riep alle militairen, maar natuurlijk ook alle andere gelovigen, op om de rozenkrans te gaan bidden, omdat dit het beste wapen is in de strijd tegen het kwade in én buiten jezelf.  Lees verder
Foto´s Stichting Chrisko

Geef een reactie