Sporting Heerlen JO19-1 wint thuis 3 – 2 van Weltania JO19-1

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze  link.

Op  14 mei jongstleden stond weer eens een thuiswedstrijd van Sporting Heerlen JO19 op het menu. Dit maal was Weltania JO19 de tegenstander. Het zonnetje scheen en het was heerlijk weer. Kortom alle ingrediënten voor een leuke pot voetbal.

Vanaf de eerste minuut greep de thuisploeg de tegenstander bij de keel. Het was een van de centrale verdedigers die van achteruit zo kon opstomen en kon afronden met een hard schot op doel. De Weltania doelman had daar een goed antwoord op met een prachtige redding. Gaande weg de eerste helft bleek dat Sporting Heerlen heer en meester was op het veld. Weltania beperkte zich slechts tot verdedigen. Zo kon het zijn dat halverwege de eerste helft de thuisploeg verdiend op voorsprong kwam 1-0. Tegen het einde van de eerste helft werd een mooie aanval afgerond en lag de bal andermaal tegen de touwen. 2-0.

Na de thee ging de thuisploeg verder waar het gebleven was en kon het naar hartenlust aanvallen. Dit leidde zon 20 minuten in de tweede helft tot een overtreding in het strafschopgebied van Weltania. Penalty oordeelde de scheidsrechter. Deze werd dan ook benut en werd de stand naar 3-0 getild.

Vanaf dat ogenblik veranderde de wedstrijd totaal en ontstond een foutenfestijn bij de thuisploeg waardoor Weltania zich terug kon vechten in de wedstrijd. Door een fout in de verdediging van Sporting Heerlen kon Weltania profiteren en plots was de stand 3-1. Weltania peurde hier vertrouwen uit terwijl Sporting maar fouten bleef maken. Zo kon het zijn dat Weltania nogmaals kon scoren. 3-2.

In de hectische slotfase van de wedstrijd waar Sporting alle zeilen bij moest zetten om puntenverlies te voorkomen, schoot Weltania de bal op de lat. Deze werd nogmaals op doel geschoten en claimden de gasten een doelpunt. De scheidsrechter was echter onverbiddelijk. Uiteindelijk wisten de mannen van de Jo19-1 de verdiende overwinning over de eindstreep te tillen en werden 3 belangrijke punten voor het kampioenschap bijgeschreven.

Met nog 1 wedstrijd voor de boeg kan Sporting Heerlen JO19 zich volgende week kampioen eerste klasse noemen. Maar dan moet er eerst nog gewonnen worden van UOW JO19.