Roda JC Kerkrade is uitgeschakeld in de Keuken Kampioen Play-Offs.

In een goed gevuld Parkstad Limburg Stadion begon om 20.00 uur de return in de eerste ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs. In de openingsfase kwam de eerste schoten van Patrick Pflücke en Dylan Vente. Beide naast het doel. Na een kleine tien minuten spelen was er een kansje voor Vente. De spits nam een voorzet van Xian Emmers goed aan, maar schoot uit de draai over. In de negentiende minuut van de wedstrijd kreeg Roda JC een reuzekans. Via wat geluk kwam de bal voor de voeten van Vente. De spits probeerde het van dichtbij, maar kreeg de bal niet langs doelman Stijn van Gassel. In de rebound kreeg Bryan Limbombe nog een kans, maar de vleugelspeler gleed uit.
De eerste grote kans van de bezoekers was er in de 26e minuut voor Reuven Niemeijer. Een kopbal van Amir Absalem kwam voor zijn voeten en hij haalde meteen uit. Gelukkig ging zijn schot enkele meters naast. Na iets meer dan een halfuur spelen liet de thuisclub een schitterende aanval zien. Na een overname van Emmers kwam de bal via Limbombe en Vente bij Pflücke terecht. De Duitser zocht de lange hoek, maar Van Gassel voorkwam knap de 1-0. Aan de andere kant probeerde Thijs Dallinga het. Zijn schot werd gekeerd door Rody de Boer. Niet lang daarna stond Daryl Werker op precies de juiste plaats om een schot van Marouan Azarkan van de doellijn te halen. Het werk was nog niet klaar, want De Boer pakte op fraaie wijze nog een inzet van Dallinga.

Kort voor rust schoot Mats Wieffer nog in het zijnet. Ook Roda JC was kort voor het rustsignaal nog gevaarlijk. Limbombe sneed naar binnen en schoot op doel, maar opnieuw keerde Van Gassel.

Na rust is de eerste grote kans voor Excelsior. Na een snelle counter kon Azarkan het proberen, maar gelukkig keerde De Boer zijn schot. De volgende kans was Roda JC. Een strakke voorzet kwam tot bij Limbombe. De aanvaller probeerde het “achter het standbeen langs”, maar zag zijn poging geblokt worden. Nadat een bal meermaals geblokt kon worden door onder andere Robert Klaasen, gaat de bal niet veel later op de stip. Davy van den Berg haalt Niemeijer neer en scheidsrechter Jochem Kamphuis wees naar de stip. Net als in Rotterdam ging Dallinga achter de bal staan. Alleen werd de strafschop dit keer gepakt door De Boer!

In de tachtigste minuut leek Excelsior dan toch op voorsprong te komen via Dallinga was het niet dat de de vlag de lucht in ging vanwege buitenspel. Na negentig minuten spelen stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Na de 2-2 dinsdag betekende dit verlenging.
De eerste kans van de verlenging was voor Roda JC. Een hoekschop van Pflücke werd verlengd door Werker, maar bij de tweede paal kon Guus Joppen de bal net niet de juiste richting meegeven. Nog geen minuut later valt het doelpunt aan de andere kant wel. Uit de kluts scoort Couhib Driouech de 0-1.
Uit een vrije trap van Pflücke was invaller Richard Jensen met het hoofd nog dicht bij de 1-1, maar zijn inzet ging over het doel.In de tweede helft van de verlenging was de eerste kans voor invaller Jamie Yayi Mpie. Op aangeven van Amir Absalem schoot de Belg over.In de resterende tijd viel de bal niet meer goed. In de slotfse werd het zelfs nog 0-2. Hierdoor is Roda JC uitgeschakeld in de Keuken Kampioen Play-Offs.Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie