RKVV Voerendaal wint uit wedstrijd van RKMVC

Na de midweekse overwinning op Eikenderveld stond vandaag de uitwedstrijd tegen Mechelen op het programma. Na de kruisbandblessures van Kjell Kleijkers en Kai Ruitenbeek lijkt nu ook Melle Driessen er een jaar uit te liggen met dezelfde ellende. Michel van Dinther moest passen voor vandaag met knieklachten en Cas Vermeulen, Alain Crutzen en Ron Starmans zouden door kwaaltjes ook geen volle wedstrijd kunnen spelen.

Ondanks de personele perikelen begonnen we heel aardig. Uit een mooie voorzet van Ron Starmans kopte Jim Mijnes binnen 4 minuten de 0-1 achter de keeper. Nadat Bram Vrinzen na een kwartiertje geen pingel kreeg, draaiden de hoofdrolspelers van de eerste goal de rollen om bij de 0-2. Jim gaf een diepe bal en Ron lobde fraai over de keeper heen. Hierna kwam Mechelen er een paar dichtbij waarbij Paul Consten van de lijn moest redden en Sander Smeets zich twee keer moest strekken op goede schoten.

Vlak voor rust beslisten we wel al de wedstrijd. Ron hield de bal net binnen en stuurde Bram diep die goed het overzicht hield en Jesper Senden de kans gaf om af te ronden: 0-3. In blessuretijd draaiden ook zij de rollen om en legde Jesper breed op Bram die goed raak schoot in de korte hoek: 0-4. Na de pauze begonnen we wederom goed. Bram gaf andermaal mee op Jesper die rustig raak schoot langs de 6e doelman welke Mechelen dit seizoen al had gebruikt. 0-5.

Iets daarna stuurde Jesper, die het op de heupen had vandaag, Ron diep die andermaal de keeper met een lob wist te verschalken voor de 0-6. Hierna volgde een fase met wat mogelijkheden voor Mechelen maar nog meer voor ons, maar Daan Linssen en Jurre Driessen wisten hun kansen niet om te zetten in goals.

Mechelen kreeg toch nog een beloning voor de inzet. Een voorzet werd door Alain Crutzen van de lijn gered maar kaatste onfortuinlijk voor ons via een aanvaller in het doel. Daar bleef het bij en dus een mooie overwinning.