Hoofdmenu

Slordig duel in Geleen kent geen winnaar

Geleen – Na een goede reeks van Sporting Heerlen waarin drie overwinningen op een rij werden geboekt tegen respectievelijk vv Eijsden, RKSV Bekkerveld en LHC stond nu het belangrijke duel tegen RKFC Lindenheuvel Heidebloem Combinatie op het programma. Met een overwinning kon de ploeg goede zaken doen en op zes punten komen van de degradatie streep.

 

Veel goals in eerste bedrijf. Slechts vijf minuten duurde het voordat Sporting Heerlen op voorsprong kwam via Ravi van den Heuvel, de man die notabene volgend seizoen naar tegenstander RKFC Lindenheuvel Heidebloem Combinatie vertrekt. Een verre inworp vanaf rechts belandde op rand zestien meter voor zijn voeten, hij schoot op doel met een halve volley in de rechterhoek en zette daarmee zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Erg lang kon Sporting Heerlen daar niet van genieten. Zes minuten later was het al raak nadat een voorzet vanaf rechts slecht ingeschat werd door Sporting Heerlen-doelman Rik van Winkelhof. Hij liet de bal los en hierdoor kon de bal van dichtbij ingetikt worden, 1-1. Na een halfuur werd het bijna 2-1 nadat een strakke voorzet vanaf rechts richting eerste paal bijna in eigen goal werd gewerkt door Youp van Wijk. Nu was, gelukkig voor hem, diezelfde Rik van Winkelhof wel een sta in de weg. Vijf minuten voor rust was daar dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. De Heerlense defensie wist zich geen raad met de snelle buitenspeler Yassine Farah. Hij legde de bal uiteindelijk voor en zijn naamgenoot Yassine Dahmazi tikte van dichtbij de 2-1 binnen achter het standbeen langs. Wederom kon een ploeg niet lang van de voorsprong genieten, want slechts twee minuten later kwam Sporting Heerlen weer op gelijke hoogte via Marwan Bahaali, die na een goede actie van Demsey Dowson over rechts een niet te missen kans kreeg. Hij bepaalde hiermee de ruststand op 2-2.

Slordige tweede helft alles behalve spectaculair. In de tweede helft gebeurde er een stuk minder als de eerste helft. Het spel was voor het overgrote merendeel heel erg slordig en onverzorgd van beide kanten. Omdat RKFC Lindenheuvel Heidebloem Combinatie moest winnen in de strijd tegen degradatie kwam er voor Sporting Heerlen veel ruimte op het middenveld, maar zij deden hier erg weinig mee. Jelle Kösters kreeg namens de bezoekers nog een grote kans nadat hij de bal van dichtbij voor het inkoppen had via de doelman. Hij raakte de bal echter niet goed en kopte de bal naast. RKFC Lindenheuvel Heidebloem Combinatie werd nog gevaarlijk met een paar vlotte aanvallen, maar een echte kansrijke bal op goal kwam er niet van. Sporting Heerlen kreeg vlak voor tijd nog de allergrootste kans van de tweede helft via Stefan Frank. Hij wilde een goede bal die achter de verdediging viel echter nog breed leggen in plaats van zelf te schieten. Hiermee verprutste hij de kans en zo bleef het bij 2-2. Met name voor de thuisploeg een waardeloos resultaat.

Koploper op bezoek. Volgende week komt de lijstaanvoerder V.V. Schaesberg op bezoek in Heerlen. De uitwedstrijd ging kansloos met 3-0 verloren dus Sporting Heerlen mag haar borst natmaken. Van de andere kant kan de ploeg bij een overwinning hele goede zaken doen in de degradatiestrijd. Wanneer een van de concurrenten FC Geleen-Zuid of LHC niet wint en de ploeg zelf wel wint zijn ze definitief veilig.

ArchiefFoto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno