Als laatste wedstrijd van de ‘Engelse speelweek’ komt Eikenderveld op bezoek bij FC Gulpen. Na eerder deze week gewonnen te hebben thuis van Geuldal en doordeweeks uit bij Passart, is het nu de beurt aan Eikenderveld om te proberen FC Gulpen van de wijs te brengen.

FC Gulpen begint sterk aan de wedstrijd en laat zien wat er op het spel staat. Zo creëren ze langzaam ook wat kansjes. Al vroeg zet Inze Straat Gulpen op een voorsprong! Door een goede voorzet van Julian Stassen komt de bal uit bij Inze, die hem hard inkopt en de keeper kansloos laat, 1-0! Na de openingstreffer is Gulpen gehaast in de opbouw en wilt het graag zo snel mogelijk naar voren, helaas blijven echt grote kansen uit. Aan de andere kant krijgt Eikenderveld een uitgelezen mogelijkheid. Een vrije trap op een meter of 25 aan de zijkant van het strafschopgebied, de bal wordt voorgelegd en ingekopt door de spits van Eikenderveld. Iedereen zag hem er al in gaan, tot Ryan Dubois redding bracht met een goede reflex op de doellijn. Zo blijft de stand op 1-0! Niet veel later krijgt Gulpen de uitgelezen mogelijkheid, een diepe bal op Juul Tulkens die net iets eerder is dan de doelman van Eikenderveld, Juul legt de bal af op Tonny Alfonso en wordt tegelijkertijd naar de grond gewerkt door de uitgekomen doelman, strafschop! Tonny Alfonso gaat achter de bal staan en schiet hem goed hoog binnen, 2-0!

In de rust krijgen de mannen een verdiende 15 minuten pauze, in het warme weer zijn de spelers van beide ploegen blij dat het even rust kan pakken.

Vroeg in de tweede helft lijkt de 3-0 gescoord te worden, maar de grensrechter van Eikenderveld heeft buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter volgt en fluit het doelpunt af. Niet veel later volgt dan toch de 3-0 een aanval opgezet door Julian, die een kaats aangaat met Juul, zelf doorloopt is en de bal terugkrijgt. Julian dribbelt zelf de laatste verdedigers voorbij en schiet de bal kalm binnen, 3-0! Verder komt ook nog 4-0 op het scorebord. De ingevallen Glenn behoudt op de achterlijn van Eikenderveld het overzicht en ziet Juul vrij staan bij de tweede paal, die hem voor een open doel kan intikken, 4-0! Verder komt Gulpen niet meer in de problemen en speelt het de wedstrijd goed uit.

De ploeg van Jer-Army doet hele goede zaken aangezien RKHBS thuis punten verspeeld tegen UOW, het gat naar de concurrentie (Voerendaal en RKHBS) is nu 8 punten met nog 3 wedstrijden te gaan!

Volgende week gaat de ploeg uit Gulpen op bezoek bij RKVV Vaesrade. Laten we er een mooie dag van maken en steun de ploeg in Vaesrade!