Of het de warmte was of de busreis geen idee. Het spel van de vrouwen was slordig en ondermaats. Men wist dat tegenstander Festilent vecht om de nacompetitie te ontlopen. Toch was het niet de tegenstander maar de ploeg zelf die voor de problemen zorgde. De matige passing zorgde ervoor dat de tegenstander diverse keren via de omschakeling kon profiteren.

Hierdoor stond al snel de 1-0 op het bord.  Schaesberg zette even aan niet veel later was het 1-1. Melanie kopte raak. Als  Schaesberg haar kwaliteiten liet zien dan was men ook direct gevaarlijk en beter.  Opnieuw een slordigheid bij een onnodige crossbal zorgde voor de 2-1.

De lengte as lag wagenwijd open. Schaesberg dat vooral gevaarlijk was via de hoekschoppen kwam via Lois voor rust nog op 2-2. Ze kopte een hoekschop prima binnen. Er lag veel ruimte om de hard werkende thuisploeg pijn te doen. Maar helaas. Flinke woorden in de rust blijken niet geholpen te hebben. Nog altijd matig spel.

En een vogelvrije spits voor het doel die vrij mocht raak koppen. 3-2

Niet veel later viel ook de 4-2 al. Bal op de paal, bal via keepster alsnog in het doel. En toch voelde het niet alsof de wedstrijd verloren was.  Als we die ballen nou maar eens goed speelde en elkaar hielpen bij het aanspeelbaar worden. In de eindfase ging Schaesberg wat meer met lange ballen spelen en dat leverde gevaar op. 2x bal op de lat. En uiteindelijk nog de aansluitingstreffen van Maran. 4-3.

Maar de tijd was op.  Het vele tijdrekken, bal uitschieten werd allemaal niet bijgetrokken. En dat kun je de scheids zonder stopwatch niet eens kwalijk nemen.

Hierdoor bleven de punten bij Festilent.

Schaesberg heeft zichzelf te kort gedaan.  Zondag wacht ZSV, een ploeg met dezelfde motivatie als Festilent. De ploeg zal revanche op zichzelf moeten nemen.