Abdissenbosch boekt verdiende zege in Haanrade.

Zondagmiddag ging SV Abdissenbosch op bezoek bij Sporting HAC. Door de verzengende hitte op het kunstgras veld werd een slijtageslag verwacht. Er werd dan ook besloten extra drinkpauzes in te gelasten.

Het was duidelijk dat Abdissenbosch  snel een doelpunt wilde forceren . Dit leidde tot enige goede  kansen, onder andere een schot op de lat, die echter niet tot een doelpunt leidden. Aan de andere kant toonde HAC  hun aanvallend vermogen . Een uitstekende redding van Bram Vervuurt voorkwam een snelle voorsprong voor de thuisclub. Men was gewaarschuwd. Echter een omschakelpunt werd Abdissenbosch  noodlottig. Een verkeerd ingespeelde bal leidde meteen tot een snelle aanval van HAC resulterend in 1-0.

Echter het team van Kenneth Wetzels herstelde zich zeer snel van deze tegenslag, resulterend in de gelijkmaker door Jarno Michorius . Daarna waren diverse kansen niet besteed aan de voorhoede. Dit missen van kansen zorgde ervoor dat HAC lekker in de wedstrijd bleef en in de 35e minuut weer op voorsprong kwam. Het leek erop dat de rust met deze stand bereikt zou gaan worden, totdat centrale verdediger  Luc Smeijsters vanuit eigen helft met bal aan de voet oprukte en besloot tot een geplaatst afstandschot in de linkerhoek, resulterend in ruststand van 2-2.

Na rust nam het conditioneel  sterkere Abdissenbosch het heft in handen, Dit leidde tot diverse mogelijkheden. HAC moest zich steeds meer richten op verdedigen. In de 50e minuut scoorde Jarno de verwachte treffer, 2-3.  Dit gaf Abdissenbosch de extra boost die het nodig had. In het verdere verloop bouwde Milan de Pree en Noah van Horssen de voorsprong verder uit tot 2-5. 15 minuten voor het einde leefde HAC weer enigszins op, nadat het hun 3e doelpunt had gescoord. Door het missen van diverse kansen door de bezoekers bleef het sprankje hoop bij HAC bestaan en vergde het laatste kwartier  toch nog energie van beide teams. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor Abdissenbosch met een tevreden gevoel huiswaarts kon keren en zich kan voorbereiden op de kraker tegen Daalhof komende zondag op sportpark  De Lelie.