Zondag 22 mei 2022 de 46e Terwinseler Straatmarkt !

Na twee jaar afwezigheid door de corona-maatregelen vindt op zondag 22 mei 2022 de 46e editie van de Terwinseler Straatmarkt plaats in de straten rond de prachtige Botanische Tuin van de Kerkraadse wijk Terwinselen. Deze straatmarkt is een traditie op de zondag voor Hemelvaartsdag.

Het aantal bezoekers in de afgelopen jaren varieerde volgens politiegegevens tussen de 35.000 en zelfs 50.000 bezoekers vanuit Nederland, België en Duitsland. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur zijn de straten gevuld met levendige handel, demonstraties, voorlichting, amusement en sport en spel.

Kortom, in Terwinselen raak je nooit uitgekeken. Handelaren uit het hele land prijzen op vaak originele manier hun waar aan. Duizend en één koopjes vindt u op de Terwinseler Straatmarkt. Daarnaast komen vanuit het hele land ongeveer 10 tot 20 oude ambachten hun kunnen presenteren.

Centraal punt van amusement is het Piusplein. Tevens zullen er in de Botanische Tuin diverse dans- en muziekoptredens plaatsvinden. Diverse activiteiten zijn er bij zorgcentrum Firenschat en Sjtaater Hoes.

Tot op heden is en blijft de Terwinseler Straatmarkt exclusief en dit komt mede omdat de markt één van de grootste van Limburg is en daarnaast ook de eerste in het seizoen. De prachtige ligging rond de kerk en Botanische Tuin geeft een bijzondere toegevoegde waarde aan de Terwinseler Straatmarkt. Nog steeds heel uniek voor een dergelijk evenement is de gratis toegang en dat alweer meer dan veertig jaar lang. Wij hopen dat u op zondag 26 mei weer van de partij zult zijn.

Meer informatie vindt u terug op www.straatmarkt.nl. Verder is de Terwinseler Straatmarkt te volgen op Facebookhttps://www.facebook.com/TerwinselerStraatmarkt en Twitter@straatmarkt

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie