Hoofdmenu

WDZ VR1 BINDT OOK WELTANIA AAN DE ZEGEKAR

Ook Weltania moest eraan geloven en werd door WDZ aan de zegekar gebonden. Op deze zomerse ochtend wilden de Weltania vrouwen laten zien dat, als ze compleet zijn, best een aardig potje kunnen ballen. Hoewel WDZ meer in balbezit was en ook in aanvallend opzicht steeds dreigend aanwezig was, wist Weltania er een echte wedstrijd van te maken. Onder aanvoering van Floor Temmink en Jocelyn Berger bleef het team uit Heerlen goed partij geven en de vrouwen schroomden niet om ook fysiek de strijd aan te gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte WDZ haar bedoelingen duidelijk. Geen afwachtende houding, maar initiatief nemen luidde het parool. Dit leidde ook direct tot een aantal kansen. De hele aanval was erg actief en met name Eva Brand was goed op dreef. Zij sleurde, stoorde en was een voortdurende plaag voor de tegenstander. Het was ook niet verwonderlijk dat Eva de score opende. Na een dieptepass en goed doorzetten kopte zij de bal over de weifelende keepster. Ook nam zij na een half uur de 0-2 voor haar rekening na een goede combinatie met Esmee Muijrers. De aanvallers van Weltania konden niet echt een vuist maken en toch wisten zij te scoren na een misverstand  tussen Maud Lipperts en de keepster Sharon v.d. Horck, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd het nog even spannend maar  Esmee maakte aan alle onzekerheid een eind door een wereldgoal te scoren. Zij penetreerde aan de rechterkant in de zestienmeter en bijna vanaf de achterlijn kogelde zij de bal achter de verbouwereerde keepster, 1-3, en gooide hiermee de deur op slot. WDZ kreeg nog een aantal kansen maar er werd niet meer gescoord. Verdiend gingen de drie punten mee terug naar Bocholtz.

Nog vijf wedstrijden te gaan en volgende week ontvangen we thuis SVME.

Tekst: André Hall en Foto: WDZvrouwluuj