Verstoorde hersenfuncties lange tijd na zwangerschapsvergiftiging

Na het doormaken van een zwangerschapsvergiftiging blijkt bij veel vrouwen ook na lange tijd verandering van de functies in de hersengebieden waar emoties en geheugen worden gereguleerd. Dit kan het gevolg zijn van de gevonden verstoring van de bloed-hersenbarriรจre met schade voor de hersenen tot gevolg.

Lang is gedacht dat zwangerschapsvergiftiging, hoge bloeddruk met eiwitverlies tijdens de zwangerschap, een aandoening is die na de bevalling restloos verdwijnt.

Echter veel van deze vrouwen blijven psychische, emotionele en geheugen klachten ervaren in hun dagelijkse leven, die vervolgens moeilijk te duiden zijn. Uit de DECONNECT studie, een onderzoek waarin gekeken wordt naar de lange termijn effecten van zwangerschapsvergiftiging op de hersenen en het hart, blijkt dat de hersenen vele jaren later in functie verschillen van vrouwen die probleemloos zwanger zijn geweest.

Lees verder klik op deze link.

Communicatie en Foto UMC Maastricht

Geef een reactie