Handbalster Larissa Nüsser maandenlang aan de kant

 

Voor handbalster en Oranje-international Larissa Nüsser (22) uit Born zit het seizoen erop. Tijdens het tweede duel in de halve finale om de Deense titel met haar ploeg Odense HC, op bezoek bij Herning-Ikast, liep de Limburgse spelverdeelster een ernstige knieblessure op. Odense trok met een 24-30 zege de stand in de onderlinge duels gelijk maar ziet Nüsser de komende zes tot negen maanden niet meer binnen de lijnen: de kruisband bleek afgescheurd, maandag volgt de operatie. Zaterdag speelt Odense in eigen hal het beslissende duel voor een plek in de finale om de landstitel waar het sterke Team Esbjerg de tegenstander wordt. Door deze blessure mist Nüsser in november het EK dat in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro.

De Limburgse speelt in de hoogste Deense competitie voor Odense waar ze rond de jaarwisseling aansloot na drie jaar actief te zijn geweest voor Kopenhagen. Nüsser begon haar handballoopbaan bij BFC in Beek, stapte in 2014 voor een jaartje over naar Handbal Venlo alvorens ze stappen maakte bij topploeg Dalfsen. In 2018 sloot ze aan bij Kopenhagen. Met de nationale ploeg – inmiddels meer dan 50interlands – werd ze in 2019 in Japan wereldkampioen.

Kampioen

Harma van Kreij uit Geijsteren, uitkomend voor het Sloveense Krim Mercator Ljubljana, heeft zich onlangs met haar ploeg opnieuw gekroond tot nationaal kampioen na de 27-28 zege bij Celje. Met nog twee duels voor de boeg bedraagt de marge met nummer twee, Ajdovscina inmiddels 12 punten. Na drie seizoenen actief te zijn geweest in Slovenië keert Oranje-international Van Kreij (28) deze zomer terug bij haar vorige ploeg BVB Dortmund. Bij Manual in Venray zette ze de eerste handbalstappen, daarna volgden Bevo (Panningen), Handbal Venlo en TuS Lintfort voordat in 2016 het geel-zwarte tenue van BVB werd aangetrokken.

Foto´s Larissa Nüsser en Harma van Kreij:

 

Geef een reactie