21 mei 2022   Wedstrijd verslag St Rksv Minor-Wijnandia JO19-1 -WDZ JO19-1

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze  link.

Door Paul Maas

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd voor RKSV Minor JO19 op het programma. Er werd thuis om 12:15 afgetrapt tegen WDZ.

Minor begint sterk aan de wedstrijd en creëert gelijk een aantal kansen. De bal gaat er helaas niet in en dat biedt WDZ de kans gevaarlijk te counteren. Na een scrimmage gaat de bal net over de lat van de Minor-doelman.

Minor houdt de druk hoog en krijgt in de 20e minuut loon naar werken. Een corner wordt niet goed weggewerkt waarna deze van buiten de 16 opnieuw kan worden ingebracht. Thijs Jacobs neemt aan en schuift gecontroleerd binnen; 1-0.

Lang kunnen de mannen van trainersduo Maas & Maas (Paul en Tom) echter niet genieten van de voorsprong. In de 25e minuut wordt een vrije trap losgelaten door de Minor keeper, waarna de goed doorgelopen spits de bal eenvoudig kan binnenlopen.

In de 40e minuut wordt er snel via de as gecombineerd en is het wederom Thijs Jacobs die via een dubbel een-tweetje vrij voor de keeper wordt gezet en ook nu weer beheerst de bal in het netje legt; 2-1.

Nog voor rust bouwen de mannen uit Nuth hun voorsprong verder uit. Een verdediger van WDZ werkt de bal niet goed weg waarna Thijs kan onderscheppen. Hij haalt hard en zuiver uit en schiet de bal vanuit links in de korte hoek. Door deze hattrick van Thijs gaan we rusten met een 3-1 voorsprong voor Minor.

De ploeg uit Bocholtz komt echter opgepept uit de kleedlokalen en breekt in de 50e minuut via de linkerflank uit. Een mooi schot valt in de rechterkruising en zo komt de stand op 3-2 en wordt het nog spannend op Sportpark Kollenberg.

Minor beseft dat het aan de bak moet om de 3 punten in Nuth te houden. In de 60e minuut wordt de eerste speldenprik uitgedeeld na een goeie aanval via links. De keeper pareert het schot goed.

In de 65e minuut is Minor wel doeltreffend. Een goeie combinatie eindigt in een diepe bal op rechts, welke hard en laag wordt voorgezet en wordt binnengelopen door Raf. Daarmee komt de stand op 4-2 en dit blijkt ook de eindstand te zijn.