Sporting Heerlen vecht zich naar belangrijk puntje tegen koploper

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze  link.

Na een teleurstellend gelijkspel in Geleen bij RKFC Lindenheuvel Heidebloem Combinatie vorige week kwam er nu een ploeg van een ander kaliber op bezoek op sportpark Grasbroek. De koploper vv Schaesberg uit Landgraaf had de drie punten hard nodig in de strijd om het kampioenschap, het beloofde hierdoor een wedstrijd vol strijd en beleving te worden.

Doelpuntloze eerste helft vol strijd. De bezoekers schoten uit de startblokken en kwamen binnen twintig seconden al bijna op voorsprong. Nadat de bal direct werd veroverd vanaf de aftrap lag er op links veel ruimte. Deze werd ook goed benut maar doelman Rik van Winkelhof bleek een sta in de weg voor de koploper. Tien minuten later liet ook Sporting Heerlen van zich horen. Na een knappe steekbal achter de verdediging van Amir Skraoui kreeg Demsey Dowson een grote kans op de openingstreffer. Hij knalde echter de bal vol tegen doelman Kylian Huijnen aan en liet de kans dus liggen. Sporting Heerlen legde veel energie in de wedstrijd en wist hiermee vv Schaesberg van de goal af te houden. Er werd nauwelijks iets gecreëerd en een 0-0 ruststand was dan ook terecht.

Spannende tweede helft zonder winnaar. Ook in het tweede bedrijf legde de thuisploeg veel energie in de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in een strafschop in de 50ste minuut. Liam Vente werd neergelegd in de zestien meter nadat hij eerst twee man uitspeelde in de rechterhoek. Demsey Dowson wist wel raad met dit buitenkansje. Hij schoot de bal in de linkerhoek en zette zijn ploeg hiermee op een 1-0 voorsprong. Sporting Heerlen wist in de fase hierna het krachtverschil te beperken en zorgde ervoor dat vv Schaesberg niet echt in de wedstrijd kwam. De bezoekers uit Landgraaf werden natuurlijk wat dreigender en kregen het veldoverwicht, maar veel werd er niet gecreëerd. In de 75ste minuut was het dan wel raak voor vv Schaesberg. Na een uitbraak over rechts werd de bal vanaf de achterlijn teruggelegd op Peter-Jan Erkens. Hij schoot de bal, weliswaar via Rik van Winkelhof, in het doel, 1-1. Hierna was het nog twintig minuten billenknijpen voor de thuisploeg. De bezoekers deden er alles aan om nog een 1-2 te forceren maar dit lukte ondanks de vele voorzetten en de hoge druk niet.

Sporting bijna veilig, Schaesberg bijna kampioen

Sporting Heerlen heeft met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van vijf punten op de degradatiestreep. Mocht de ploeg dus volgende week winnen van het al uitgespeelde Geusselt Sport zijn ze definitief veilig. Vv Schaesberg heeft een voorsprong van twee punten op nummer 2 RVU. Mochten zij volgende week winnen zetten ze dus een grote stap richting het kampioenschap.