Abdissenbosch behoudt aansluiting ondanks gelijkspel tegen Daalhof.

Zondag stond de  belangrijke wedstrijd tegen Daalhof op het programma. Beide teams maakten nog aanspraak op een  mogelijke plek in de nacompetitie. Daarnaast liep Abdissenbosch in de uitwedstrijd tegen een grote nederlaag aan, dus men had wel iets recht te zetten.

Om half drie  vond  onder perfecte omstandigheden en veel publiek de aftrap plaats. Vanaf het begin werd duidelijk dat beide partijen wisten wat er op het spel stond. Met veel energie werden de eerste minuten aangevlogen en golfde het spel op en neer . Al in de 4e minuut voorkwam een geweldige reflex van de keeper van Daalhof de voorsprong voor de thuisclub.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd  was Abdissenbosch fysiek gelijkwaardig aan de tegenstander en vaak zelfs feller in de duels. In de 7e minuut werd deze positieve wedstrijdinstelling beloond. Noah van Horssen  scoorde de 1-0, nadat hij op knappe wijze de bal over de verdediger en daarna over de uitkomende keeper lobte.  Abdissenbosch bleef daarna druk zetten. In de 14 e minuut leidde een vrije trap van Kay tot een 2-0 voorsprong door een geplaatste kopbal  van Jarno Michorius. Wie dacht dat Daalhof het hierna opgaf kwam bedrogen uit. Een aantal minuten na het doelpunt scoorden de bezoekers uit het niets. Tot op dat moment had men nog geen gevaar gesticht, mede door een alert voetballende achterhoede. Voor de rust ontspon zich een boeiend gevecht, waarbij de echte  kansen voor Abdissenbosch waren. Echter gescoord werd niet meer;ruststand     2-1.

Na de rust een getergd Daalhof, waar enige aanvallende wissels goed uitpakten. Dit leidde al vrij vroeg in de 2e helft tot de ongelukkige gelijkmaker. Een schot op doel werd van richting veranderd, waardoor onze doelman kansloos was. Daarna verzuimden beide teams de geboden kansen te benutten. Het was pijnlijk voor de thuisploeg dat de scheidsrechter de voordeelregel in de 75e minuut niet toepaste; de betreffende aanval leidde tot een doelpunt, doch dit werd geannuleerd, aangezien de scheids een fractie eerder voor een overtreding had gefloten.

Een laatste  aanvalsoffensief, waarbij Dustin Krijnen als stormram in het veld kwam, leidde noch tot hectische situaties voor het doel van Daalhof, maar de lat voorkwam een voorsprong voor de thuisploeg.

Doordat ook de concurrentie punten liet liggen blijft de strijd voor de nacompetitie nog open. Echter kan men zich geen misstap meer veroorloven. Volgende week wacht de lastige derby in Rimburg.