KVC Oranje maatje te groot voor Simpelveld

Hekkensluiter Simpelveld vocht in haar wedstrijd tegen KVC Oranje tevergeefs voor puntenwinst. De bezoekers uit Bleijerheide waren deze keer veel te sterk voor de mannen van trainer Rico Goffin en wonnen met 3-0. Omdat Wijnandia, dat slecht één punt meer heeft dan Simpelveld, ook verloor, thuis van Weltania, met 0-2, viel de schade voor Simpelveld nog mee. KVC Oranje, dat zich al verzekerd weet van nacompetitievoetbal, blijft door de zege zicht houden op plek twee van de ranglijst in 3A. Die plek kent zo zijn voordelen bij het ingaan van het toetje dat nacompetitie heet.

Simpelveld staat laag op de ranglijst en KVC Oranje op plek drie. Dat was op de groene mat in het zonovergoten Simpelveld ook van meet af aan zichtbaar. KVC Oranje zocht voetballend het initiatief en Simpelveld trachtte zich met passie te verweren. Dat laatste lukt aanvankelijk aardig, maar in het eerste bedrijf wist KVC Oranje gaandeweg niettemin een paar vloeiende aanvallen op de mat te leggen. De eerste echte mondde uit in een aanval over rechts. Daar aanbeland liet Ben Vloeberghs een mooie voorzet van zijn rechter vertrekken. Hij vond de twee meter van de doellijn staande ploeggenoot Niels Lanckohr, maar die kreeg de bal ongelukkig tegen zijn been, waarna het speeltuig miraculeus over de lat van thuisclubgoalie Stijn Görtzen vloog.

Niet getreurd, dacht men bij oranje-wit, we gaan onverdroten verder. Een volgende fraaie aanval leverde wel het gewenste resultaat op. Een vloeiende combinatie, waarbij Chris Frauenrath, Joey Niesters en Ben Vloeberghs betrokken waren bracht laatstgenoemde oog in oog met doelman Stijn Görtzen. Die laatste was kansloos op de schuiver van Vloeberghs: 0-1.

Zoals gezegd, Simpelveld moest het vooral hebben van haar inzet. In de laatste minuten voor de rust wist de ploeg van Rico Goffin zowaar druk  op de gastendefensie uit te oefenen en het scheelde heel weinig of het was 1-1 geworden. Bas Coenen wist zich in de zestien van KVC Oranje vrij te draaien, maar zijn inzet ging buiten bereik van KVC-doelman Lars van der Weide naast de linker paal buiten.

In de rust bleek de technische staf van KVC Oranje een proeve van kwaliteit voor de reserves in petto te hebben, sterker nog tot uitvoering te hebben gebracht. Uit de kleedkamer kwamen nu als nieuwelingen binnen de lijnen doelman Bjorn van der Weide, Ruud Vanhauten, Ritch en Scott Vienerius, alsook Sybe Nijdam. Langs de zijlijn kwamen boze tongen los. Geroezemoes klonk, met als inhoud dat er in de rust iets geregeld zou zijn.

De boze tongen kregen ongelijk. Er bleek helemaal niets geregeld. KVC Oranje bleef de sterkere ploeg en ging op zoek naar meer doelpunten. Simpelveld wilde wel, maar bleek niet in staat de gastendefensie in de problemen te brengen. De wedstrijd werd in feite al na zes minuten in de tweede helft in het slot gegooid. Niels Lanckohr verscheen vrij voor keeper Stijn Görtzen en schoot via diens vingertoppen raak: 0-2.

Zo’n tien minuten voor tijd kwam KVC Oranje met z’n tienen te staan. Invaller-doelman Bjorn van der Weide raakte geblesseerd, er was al vijf keer gewisseld, en dus moest een veldspeler het doel gaan verdedigen. Dat werd Ruud Vanhauten, bouwjaar 1986. Hij deed dat met verve.

Sterker nog, kort voor tijd werd het 0-3. Een verre uittrap van Vanhauten werd door Scott Vienerius verlengd richting Ben Vloeberghs en die was opnieuw trefzeker.

Om te onthouden: je maakt niet elke dag mee dat een ploeg in één wedstrijd drie doelmannen gebruikt c.q. nodig heeft, laat staan dat die mannen vervolgens ook nog eens allen de nul weten te houden. Persoonlijke noot: voor herhaling vatbaar? Kun je over debatteren.

Simpelveld speelt volgende week thuis tegen kampioen in spé vv Maastricht-West, terwijl KVC Oranje op bezoek gaat in Maastricht, aan de voet van de Sint Pietersberg, bij SC Jekerdal.