Na het teleurstellende verlies in de thuiswedstrijd tegen UOW ’02 van vorige week, ging de ploeg van trainer Mike Bisschops op bezoek bij Rood-Groen LVC in Vaals-Lemiers. Op een zonovergoten sportpark in het heuvelland startte RKHBS sterk en legde de thuisclub hun wil op. Binnen 5 minuten leek RKHBS op voorsprong te komen, maar het schot van Job Grooten, vrijgespeeld door Petter Schings en Mel Angerer, spatte op de kruising uiteen.

Een paar minuten later was het toch raak. Rens Hahnraths speelde diep op Mel Angerer, die op zijn beurt Bram Bemelmans vond aan de 2de paal: 0-1. Na een kwartier spelen leek RKHBS de voorsprong te verdubbelen, maar een vrije trap van Thymo Griesenbrock en doeltreffende kopbal van Koy Vinken werd op aangeven van de grens buitenspel gegeven door een uitstekend fluitende scheids. Na de drinkpauze pakte RKHBS de draad weer op en er volgden meerdere mogelijkheden.

Deze waren in deze fase van de wedstrijd echter niet besteed aan de voorwaartsen van RKHBS. Na het half uur konden pas de eerste speldenprikken van de thuisploeg genoteerd worden, maar de daaropvolgende schoten gingen over en naast het doel van Toine Diederen. Een blunder in de verdediging van de thuisploeg zette Job Grooten vrij voor de doelman maar hij benutte deze unieke kans niet en schoot naast. Beide ploegen gingen dan ook aan de thee met score van ‘maar’ 0-1.

Na rust was de eerste kans voor de thuisploeg. Doelman Toine Diederen slaagde er maar net in om het gevaarlijke schot tot corner te verwerken. Even nadat Mel Angerer zijn schot gekeerd zag worden door de doelman van Rood-Groen, kwam Sefa Sarigoz in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Rens Hahnraths. De thuisploeg zette aan en leek even later langszij te komen na een aanval door het centrum en een panklare voorzet richting 2de paal, maar Toine Diederen kwam, op de lijn geholpen door Deven van Leeuwen, als winnaar uit de strijd. Toch viel uit de daaropvolgende corner de gelijkmaker.

De boomlange middenvelder van de thuisploeg mocht vrij inkoppen waarna Toine Diederen er nog zijn vuisten tegen kreeg maar de rebound eenvoudig kon worden binnen gekopt: 1-1. Na een kwartier spelen kwam RKHBS weer op voorsprong in deze vermakelijke 2de helft. Jeffrey Sloote legde een corner scherp voor het doel, en via Job Grooten kwam de bal bij Mel Angerer die zich niet bedacht en laag door het midden raakschoot: 1-2. RKHBS miste even later de kans om de voorsprong uit te breiden nadat de kort daarvoor ingevallen Maurice Smeets een teenlengte tekortkwam aan de 2de paal na een strakke lage voorzet van Job Grooten. Door een te korte terugspeelbal in het wel erg hoge gras van het verder fraaie hoofdveld van Rood-Groen, kwam de thuisploeg toch weer langszij. De spits van de thuisploeg profiteerde en scoorde: 2-2.

Een kwartier voor tijd was het weer de beurt aan RKHBS en schoot Mel Angerer, na een fraaie actie waarbij hij 3 tegenstanders te slim af was, de ploeg van de Heerlerbaan weer op voorsprong: 2-3. Ook het slotakkoord was voor de spits van RKHBS die de keeper voorbijging en de bal eenvoudig binnen kon tikken na een mooie dieptepass van Tomyen van Lierop: 2-4. De thuisploeg probeerde nog wel maar kwam niet verder dan een scrimmage voor het doel van RKHBS waarbij Toine Diederen aan het hoofd geraakt werd. Gelukkig viel de schade mee en bleef de ploeg verder blessureleed bespaard. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Voerendaal op het programma.