Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Op zondag 22 mei staat het volgende duel op programma: Vaesrade – FC Gulpen. Als Gulpen zou winnen, dan bekronen ze zichzelf tot kampioen.

Een hele onrustige eerste helft luidt de wedstrijd in. Vaesrade die de grens opzoekt en meermaals eroverheen gaat. FC Gulpen laat zien dat het het spel wilt spelen zoals voorgaande wedstrijden, namelijk door de bal het werk te laten doen. Tot een zekere hoogte lukt dit ook wel, maar gevaarlijk wordt het niet echt. Ook aan de andere kant kan Vaesrade niet echt kansen creëren. Zo is de eerste helft onrustig en niet altijd fair.

In de rust wordt besproken hoe de mannen van beide teams het moeten gaan doen in de tweede helft.

De tweede helft is een heel stuk rustiger dan de eerste. Vaesrade die het niet meer super goed belopen krijgt, maar met de inzet en drive die ze op de mat leggen, maken ze het Gulpen knap lastig. Vervolgens valt ook de 1-0 voor de thuisploeg. Een zwak schot wordt ingeschoten en lijkt tegengehouden te worden door Martijn, helaas zit er een dusdanig effect aan de bal waardoor deze via het scheenbeen in het doel verwerkt word.

Bij Gulpen is de drang hoog om een gelijkmaker te maken en/of een winnend doelpunt. Helaas komt Gulpen niet verder dan een gelijkspel, in de slotminuut van de wedstrijd wordt Julian Stassen vrij voor de keeper gezet door Tonny Alfonso, maar Julian wordt onderuit gehaald en verdiend hiermee een penalty. Aanvoerder Tonny Alfonso is de man die het mag doen. In de laatste minuut van de wedstrijd schiet Tonny Gulpen naar een gelijkspel! 1-1.

Door dit gelijkspel is Gulpen nog geen kampioen en mag het zich thuis opmaken voor RKTSV!