Onnodige en pijnlijke nederlaag voor FC Landgraaf

FC Landgraaf heeft de thuiswedstrijd tegen rechtstreekse concurrent SVME niet in een overwinning kunnen omzetten. Anders dan de uitslag doet vermoeden, had Landgraaf deze wedstrijd moeten winnen op basis van het aantal kansen. Een fout van doelman Tim Mohnen luidde uiteindelijke een dramatische wending in van deze voetbalmiddag.

SMVE begon beter aan het duel in Landgraaf en werd tot twee keer toe zeer dreigend in de openingsfase. Hierna was de controle volledig aan FC Landgraaf en kon het makkelijk tussen de linies voetballen. Dit resulteerde dan ook in een groot aantal kansen in de eerste helft. Meermaals was het Bob Sangen die via de rechterkant vrij kwam en een aantal keer de aanvallers goed bediende. Allereerst was het Boy Raaijmakers die bal voor het inschieten had na een goede combinatie, ware het niet dat Raul Erkens coachte om te bal te laten gaan en vervolgens het overstapje onderschept zag worden door een man die uit zijn rug kwam. Gelegenheidsaanvaller Sven van Haaren was daarna dichtbij maar zag zijn inzet van dichtbij gepakt zien worden door goed keeperswerk. Ook Raul was met enkele schoten meermaals dichtbij maar zijn pogingen ontbraken vaak net aan de juiste richting. Verder waren Jasper Braad met een schot op de lat na een goede aanval en Tom Smeets met geplaatste bal vanaf de 16 erg dichtbij. De bal wilde er echter maar niet in en zo ging men rusten met 0-0.

In de tweede helft volgde eigenlijk het zelfde spelbeeld. FC Landgraaf had de bal en SVME kon eigenlijk enkel dreigend worden via hun twee goede aanvallers. Meerdere aanvallen volgden maar de bal ging er maar niet in. In de 65e minuut werd het compleet uit het niets 0-1; een rollertje van zo’n 20 meter leek voor het oprapen voor Tim maar onze doelman keek de bal naast en zag hem toen ineens binnenkant paal binnenvallen. Dit zorgde voor een mentale tik maar FC Landgraaf ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Een aanval via Jasper Braad kwam vrij voor de voeten van Raul die de bal in het zowat lege doel kon schuiven. Raul besloot echter uit te halen en schoot onderkant lat. Of de bal over de lijn was staat ter discussie maar de scheidsrechter gaf het doelpunt niet vrij en zo bleef het 0-1. Ook daarna kon de ingevallen Rick Schmitz vrij inkoppen uit een hoekschop maar zijn kopbal stuitte van dichtbij via de grond over het doel. Het beschrijft eigenlijk het hele seizoen want een legio kansen wordt gewoonweg niet in doelpunten omgezet. Kwaliteit of pech, wie zal het zeggen maar ook deze wedstrijd was te merken dat er niet meer gewonnen ging worden. In de slotfase werd er meer risico genomen om toch nog een resultaat te forceren maar kon de ploeg nog lastig een vuist maken. Uiteindelijk maakte SVME nog twee doelpunten uit countermogelijkheden en werd er dus met 3-0 verloren.

Een totaal onnodige nederlaag zoals zo vaak dit seizoen. Het is te hopen dat er de laatste twee wedstrijden nog een goed resultaat kan worden geboekt om zo in ieder geval klassebehoud veilig te stellen. De ploeg heeft alles nog zelf in de hand met 4 punten voorsprong op de plek (waar op dit moment Jekerdal staat) die voor klassebehoud moet gaan spelen en zo degradatie te ontlopen. Met de uitwedstrijd tegen Heksenberg en de thuiswedstrijd tegen dat Jekerdal volgen er dus nog twee spannende weken.

Foto’s en tekst Jos Steinen

Geef een reactie