Uit liefde voor onze stad, op naar een socialer, duurzamer en diervriendelijker Heerlen!

Het is officieel. Met veel enthousiasme en ambitie sluit Partij voor de Dieren aan bij een vooruitstrevend nieuw stadsbestuur voor Heerlen. Dat doen we samen met Partij voor de Arbeid en Groen Links, met een gezamenlijke wethouder voor Wonen, Milieu, en Circulariteit: de 27-jarige Casper Gelderblom. Casper, die in Heerlen is opgegroeid, is nu nog onderzoeker aan het Europees Universitair Instituut in Florence en campagne-coördinator voor de internationale vakbondsfederatie UNI Global Union en de NGO Progressive International. Hij kan niet wachten om aan deze klus te beginnen. “Heerlen is voor mij de fijnste stad ter wereld. Ik vind het dan ook een enorme eer om mij, als wethouder, de komende jaren keihard voor de stad in te mogen zetten.”

Casper neemt plaats in een divers en vernieuwend college dat behalve PvdD, GroenLinks, en PvdA bestaat uit SP, CDA, VVD/D66, en PHB. In nauwe samenwerking met onze drie fracties gaat hij zich de komende periode inzetten voor een zorgzaam en duurzaam Heerlen. Speerpunten zijn daarbij het bestrijden van energiearmoede, een grotere en toekomstbestendige woningvoorraad en het bevorderen van biodiversiteit. Naast wonen, milieu en circulariteit vallen ook dierenwelzijn, dienstverlening, vastgoed, afvalverwerking en het stadsdeelwethouderschap Heerlerheide binnen zijn portefeuille.
Tijdens de raadsvergadering van 8 juni wordt het akkoord besproken en het nieuwe college geïnstalleerd.

Foto Partij voor de Dieren Heerlen

Geef een reactie