Hoofdmenu

ZONDAG 5 JUNI 2022 VAN 11:00 – 16:00 Open dag Dobbeltuin

Op zondag 5 juni houdt de Dobbeltuin Open Dag. Vanaf 11.00u tot 16.00u is iedereen welkom om kennis te maken met deze bijzondere tuin in Meezenbroek aan de Dobbelsteijnstraat in Heerlen.
De Dobbeltuin is een permacultuur samentuin waarin diversiteit een grote rol speelt. Er zijn veel verschillende (inheemse) planten en daardoor ook veel verschillende vlinders, bijen, libellen en andere beestjes. Permacultuur is een ontwerp methode dat zich laat inspireren door natuurlijke ecosystemen. Het is ook wel een natuurtuin. De natuur is de inspiratiebron bij permacultuur.
De Dobbeltuin is grotendeels uit gerecycled materiaal opgebouwd.
Tijdens de Open dag worden rondleidingen gegeven, er zijn workshops met speciale aandacht voor kinderen, zijn er heerlijke versnaperingen uit de rocket-oven en is een boekenstand aanwezig met moestuin, voedselbos en permacultuur boeken.
Het voetgangerspad langs de Dobbeltuin is beplant met een smulhaag van frambozen, bramen, Japanse wijnbessen, yambessen en nog meer. Wij nodigen iedereen uit om vanaf het voetpad daarvan te plukken. Als de aardbijen, jostabessen, appels en pruimen rijp zijn, dan zijn deze tegen een vergoeding verkrijgbaar. Op de Dobbeltuin vind door het jaar heen diverse activiteiten plaats.
In de zomer is er wekelijks een Open Oor ochtend. U kunt hier vrijblijvend binnenlopen voor een praatje, een gesprek in een mooie omgeving. Er zullen altijd twee vrijwilligers aanwezig zijn, een geestelijk verzorger en een gastvrouw met koffie en thee. Dit vind plaats in de maanden juni, juli augustus en september. De inlooptijden zijn tussen 10.30 uur en 12.00 uur.
Elke nieuwe maan is er Vuur & Soep avond voor de gezelligheid en verbinding met mensen.
Samen maken we een soep! Breng wat groente en/of kruiden mee (bio / uit eigen tuin / uit het wild) en eigen eetgerij. Ook muziekinstrumenten zijn welkom! Wij zorgen voor het vuur, de pan en wat kruidenthee. Inloop tussen 18.00u en 18.30u.
Er worden pizzamiddagen in de Dobbeltuin met een culinaire wandeling gehouden. Om 14.30u begint de culinaire wandeling waarbij er pizza-ingrediënten in de Dobbeltuin verzameld worden. Tevens is het een excursie door de Dobbeltuin. De rocket oven gaat om ± 16.00u aan en om 19.00u is de afsluiting.
De evenementen worden vermeld op de website: https://parksjtad-in-transitie.nl/?s=dobbeltuin en op de facebook pagina: DobbeltuinHeerlen.
Contact: Dobbeltuin(at)hotmail.com

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »