400 JINC Bazen van Morgen staan weer klaar om Nederland over te nemen

 

 

Ruim 400 kinderen tussen de 10 en 17 jaar nemen in de week van 30 mei 2022 voor één dag de baan over van 309 Nederlandse CEO’s, politici en directeuren. In Zuid-Limburg worden 23 bedrijven overgenomen door 24 kinderen. Edith Schippers (DSM) staat haar stoel als eerste af op maandag 30 mei. Schippers zal met haar JINC Baas van Morgen naar het DSM biomedical lab gaan waar ze onder andere een bezoek aan de cleanroom brengen en waar ze in gesprek gaan met de mensen die in het lab werken. Op 1 juni staan onder andere Emile Piters (Medtronic Heerlen) en Mireille Bonten-Voragen (DynaGroup) hun stoel af. De slotconferentie, waar alle bazen en JINC Bazen van Morgen naartoe gaan, vindt plaats op 1 juni om 14.00 uur in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren leerlingen van de basisschool of het vmbo hoe het is om de leiding te hebben. Ze doen bovendien een waardevol contact op voor later: de bazen in kwestie beloven hun jonge collega’s dat ze later een beroep op hen mogen doen. Uiteraard doet ook Daniël Roos, de directeur van het JINC, zelf mee aan JINC Baas van Morgen.

JINC-directeur Daniël Roos: “We willen onze leerlingen zoveel mogelijk kennis en ervaring meegeven, zodat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan. JINC Baas van Morgen is daarbij erg waardevol. Uit ervaring weet ik dat het meelopen met een baas een boost aan zelfvertrouwen geeft en dat kinderen daar veel van leren. Bovendien hebben ze voortaan het telefoonnummer op zak van iemand met invloed die hen kan helpen bij het vinden van een stage of het geven van advies.”

 JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, wil met JINC Baas van Morgen de aandacht vestigen op het feit dat een goede loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. Want wie toevallig geboren is in een omgeving met sociaaleconomische achterstand heeft minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of talentvol hij of zij ook is, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.

JINC Baas van Morgen vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Het is een feestelijk evenement voor leerlingen van de basisschool of het vmbo die eerder al leerden hoe ze moeten solliciteren, netwerken of ondernemen. Als ‘JINC Baas van Morgen’ schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Leerlingen worden door JINC het hele jaar geholpen met hun talentontwikkeling en het vergroten van hun kennis van de arbeidsmarkt én hun leefwereld. Met haar projecten wil JINC bijdragen aan de strijd tegen kansenongelijkheid.

Aan JINC Baas van Morgen 2022 doen in de week van 30 mei ruim 400 kinderen tussen de 10 en 17 jaar en meer dan 300 bedrijven mee uit Amsterdam, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Delft, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Ook dit jaar doen er weer toonaangevende bazen mee zoals Edith Schippers (President van DSM), Boudewijn Boots (Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten), Jacco Vonhof (Voorzitter MKB Nederland). Net als de bazen Klaas Ariaans (ABN AMRO), Erik Versnel (Rabobank Amsterdam), Nicole Stolk – Luyten (De Nederlandsche Bank), Ronald Leunisse (DHL Expres), Leon Dijkstra (Eden Hotels), Janet Stuijt (Nationale Nederlanden), Marcel de Nooijer (Transavia).

 De bedrijven in regio Zuid-Limburg die meedoen aan JINC Baas van Morgen op 1 juni 2022 zijn:

 1. Accenture – Babs van Ballegooie
 2. Adelante – Yvette van Horn
 3. APG – Jan Nijland
 4. Arriva – Arjan Wiering
 5. AZL – Monique Sueters
 6. Boels – Jan Piet Valk
 7. Covestro – Aukje Doornbos
 8. DSM – Edith Schippers (NB dit vindt plaats op 30 mei 2022)
 9. DynaGroup – Mireille Bonten-Voragen
 10. EQUANS – Burney Kreugel
 11. Gemeente Heerlen – Jordy Clemens
 12. Gemeente Kerkrade – Jo Schlangen
 13. Gemeente Landgraaf – Richard de Boer
 14. Gemeente Maastricht – Bert Jongen
 15. Gemeente Meerssen – Wim Kemp
 16. Humankind – Claire van der Velden
 17. Medtronic – Emile Piters
 18. OCI Nitrogen – Gert-Jan de Geus
 19. Parkstad Limburg Theaters – Bas Schoonderwoerd
 20. Provincie Limburg – Diederik Timmer
 21. Rabobank Zuid-Limburg – Pascal Vandermeulen
 22. RSM – Leo van Wersch

Foto JINC

 

Geef een reactie