Uitstekende prestatie Helios gewichtheffers

Op zaterdag 14 mei  kregen de toeschouwers in de Strolenberg Krachtsporthal een prachtige wedstrijd te zien. Het was niet zozeer de spanning welk team de wedstrijd zou gaan winnen. Vooraf was duidelijk dat de gewichtheffers uit Eindhoven, met hun sterkste en meest ervaren atleten aan het plankier, de hoogste eer zouden behalen. Zij waren er op gebrand om in Simpelveld, waar velen in het verleden nog getild hadden maar dan voor WIK Veldhoven (een vereniging die inmiddels niet meer bestaat) weer eens hun kunnen te tonen.
Ook bij de Helios-atleten was het genieten. Vooral de jongelingen Daan Huits (16 jaar) en Dani Steinschuld (18 jaar) maakten indruk met hun vechters- mentaliteit en techniek. Een maand geleden verbeterden ze ook hun persoonlijke records maar in deze thuiswedstrijd deden ze er nog een behoorlijke schep boven op. Hun pr‘s werden met vele kilo‘s omhoog geschoefd!
Erwin Rasing,
Bente Brauwers

Ook de “oude rotten” in het team, Bente Brauwers en Erwin Rasing, tilden een heel goede wedstrijd. Bij hen merk je de ervaring die zij meenemen.Maar het is nu wel duidelijk dat de jonge garde aan de deur klopt en het is niet onmogelijk dat zij in het komende jaar wel eens keer Bente en Erwin achter zich laten.Alleen was het jammer dat deze wedstrijd niet in het café / partycentrum Oud Zumpelveld kon plaatsvinden. De regels van de Nederlandse bond stonden dit in de weg. Maar we hebben goede hoop dat er, met het positieve verloop van deze wedstrijd, in de toekomst toch nog ruimte is om in het overleg met de bond toch wedstrijden in ons verenigingslokaal te laten plaatsvinden.
Op 18 juni a.s. volgt de derde wedstrijd van deze voorrondes. Deze wedstrijd vind plaats in Eindhoven. Hierna is bekend welke twee ploegen uit deze groep, samen met de beste twee verenigingen uit de andere poule, in de finale staan.
Deze vier teams gaan dan op 8 oktober a.s. strijden wie zich de kampioen van Nederland mag noemen.

14-05-2022 NTC Voorronde Simpelveld
1 Powerhouse 040 Eindhoven 174,12 punten
2 KSV Helios Simpelveld 158,29 “
3 Art of Power Nijmegen 155,46 “
4 DSKV IJzersterk Delft 150,56 “
Individuele resultaten Helios-atleten
naam trekken stoten puntenscore
Bente Brauwers 68 80 52,48
Dani Steinschuld pr 65 pr 80 46,93
Daan Huits pr 76 pr 95 52,29
Erwin Rasing 73 102 53,52

Foto®ParkstadActueel

Geef een reactie