Dames 1 HC Nova promoveren naar de eerste klasse

Zondag 29 mei 2022 is HC Nova Dames 1, naar Boxmeer gereden. De promotiewedstrijd stond op het programma. Met winst zouden wij verzekerd zijn van een plekje in de eerste klasse.

Vol goede moed gingen we de kleedkamer in, met de box aan was het al gauw erg gezellig. Maar, koppies erbij: we wilden die promotie vandaag in de zak hebben. Zo gezegd, zo gedaan

Nadat de scheidsrechter het veld even niet kon vinden zijn we toch om 12.45 van start gegaan. Onze trouwe supporters langs de lijn. De wedstrijd begon met energie, alleen niet helemaal de energie die we nodig hadden. Wetende wat er op het spel stond waren we niet geheel rustig aan het spelen. Dit kon beter.  Hoewel wij de ploeg waren die het spel bepaalde, bleef het moeilijk om te scoren. Gelukkig lukte ons het toch in het eerste kwart: 0-1!!!! Met een strafcorner aangegeven door Joelle, gestopt door Lien, flats door Yanou en met wat hulp van een speelster van Boxmeer: GOAL!!

Na het eerste kwart kregen we te horen dat we goed bezig waren. Wij hadden de overhand in de wedstrijd, nu alleen nog die bal over de lijn krijgen. Kort gezegd: niet te chaotisch spelen, geen stress, “gewoon ons spel spelen”. Toch wilde het niet echt lukken, de eerste helft eindigde met 0-1.

Met een kleine voorsprong werd het zaak om balbezit te houden. Daarnaast moesten we dat tweede doelpunt scoren, we wilden immers met overtuiging deze wedstrijd winnen. Dit was toch moeilijker dan gedacht, helaas. Dit leidde ertoe dat Boxmeer toch in onze 23 wist te komen. In het vierde kwart maakte Boxmeer gebruik van een counter waarbij zij in overtal waren. Met deze aanval konden ze de plank van ons doel bereiken, 1-1. Niet geheel volgens de planning, maar dit was nog niet het einde. Dat doelpunt van ons, dat zou nog vallen.

Er waren continu kansen van Nova en we hadden mooie acties, maar het wilde niet echt baten… Tot dat onze supporters ons zo goed op pepte en we met een vurige strijdlust aan de bak gingen om dat tweede doelpunt te scoren: we zouden hoe dan ook winnen. Het was geen gemakkelijke opgave, maar 10 minuten voor tijd was het zo ver: 1-2 voor Nova. Met een prachtige strafcorner aangegeven door een flats van joel, gestopt door Noa en keihard erin gejast door Yanou op de plank: GOAL!!! JA!!! Eindelijk!!!

Daarna was het enige doel: niks weggeven, houd balbezit, behoud de voorsprong en het liefst nog de 1-3 maken. We realiseerde hoe belangrijk het was om de drie punten te pakken en met een 1-2 winst waren de punten van ons,1-2 was dan ook de eindstand!!! Zodra het fluitsignaal zich hoorbaar maakte was het feest: HC Nova Dames 1 gaat EINDELIJK naar de 1e klasse!!!!!!! Gillen, gieren, tranen van geluk, oftewel alleen maar vreugde vanaf dat moment. We zijn allemaal ontzettend blij en trots met deze prestatie. Sommige hebben er langer naartoe gewerkt dan andere, maar stuk voor stuk heeft iedereen er alles voor gegeven om deze promotie waar te maken en het is ons gewoon gelukt!!!! Met een heerlijk feestje op Boxmeer hebben we ons weekend afgesloten, maar dit is voor ons niet genoeg! Wij willen 12 juni onze promotie vieren met alle mensen die we lief hebben, alle mensen die we kennen. Iedereen die ons volgt en steunt nodigen we uit om te proosten op onze promotie. Al  een lange tijd zijn we bezig met promotie en nu is het eindelijk gelukt. Wij zorgen voor een goeie wedstrijd en een heerlijke sfeer: KOM ZONDAG 12 JUNI NAAR HC NOVA, 12.45 STIPT SPELEN WIJ EN DAARNA IS HET FEEST!!!