Hoofdmenu

FC Gulpen kampioen!

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Op zondag 29 mei stond de volgende wedstrijd op programma: de koploper (Gulpen) thuis tegen de rode lantaarndrager (RKTSV).

FC Gulpen heeft om precies te zijn nog één punt nodig om officieel kampioen te worden. Ze beginnen ook goed aan de wedstrijd en de bal wordt van links naar rechts gespeeld en andersom. Al snel wordt het ook duidelijk dat RKTSV dit niet lang belopen gaat krijgen, dus dat het de ruimtes heel erg compact moet gaan houden. Toch lukt het FC Gulpen af en toe om tot een poginkje te komen, echte dreiging is nog niet aan de orde. Totdat een vrije trap door Tonny Alfonso wordt ingebracht en gemist word door de keeper van RKTSV, waarnaar Niek de bal voorlegt op Inze, die hem gemakkelijk kan binnentikken voor de 1-0. Niet veel later valt ook snel de 2-0 en 3-0. Doelpunten gescoord door Dominique Vanweersch en Tonny Alfonso.

Bij een 3-0 tussenstand gaan de mannen ook aan de thee. Stiekem wordt er een klein feestje gevierd, want het mag duidelijk zijn dat ze dit absoluut niet meer gaan weggeven!

In de tweede helft loopt FC Gulpen uit tot een ‘zevenklapper’. Met doelpunten gemaakt geworden door: Sander Mertens (4-0), Inze Straat (5-0), Juul Tulkens (6-0) en de laatste wordt binnen gelopen door Rick Quaaden (7-0)! Tussendoor worden ook de verdiende publiekswissels doorgevoerd. Onder applaus van het geweldige Gulpense publiek, verlaten de gewisselde spelers het veld. Het duurt tevens niet lang tot ze allemaal weer het veld in mogen en met de champagne het kampioenschap mogen vieren.

Een wedstrijd waar emotie in de sport heel dicht bij elkaar ligt, FC Gulpen wordt kampioen en speelt volgend seizoen derde klasse! Maar tegenstander RKTSV degradeert officieel en speelt volgend seizoen vijfde klasse.

FC Gulpen, bestuur van Gulpen, spelers van Gulpen, gefeliciteerd met het kampioenschap!

Volgende week gaan de mannen onder leiding van Jer-Army nog uit naar Voerendaal, dat zelf nog volop speelt voor de tweede plek. Dit gaat een mooie wedstrijd worden!

 (Volgend nieuwsbericht) »