Handballers Gemini promoveren naar tweede divisie

De handballers van Gemini uit Voerendaal zijn voor het eerst in de clubgeschiedenis gepromoveerd naar de tweede divisie, het vierde landelijke niveau. Drie ploegen streden om twee extra plaatsen. Op papier onbekende tegenstanders, waarbij de vorm van de dag zeker een belangrijke factor zo zijn. Maar Gemini had het voordeel dat men de opponenten

In sportcentrum The Dome in Houten werd de ploeg gesteund door veel supporters die per bus en auto waren afgereisd. Zij zagen twee klinkende overwinningen en konden rond de klok van vier uur ‘aan het feest’. Het slotduel was voor de ploeg uit Noord-Nederland met een 28-26 zege op HV Duiven. FHC en Gemini spelen komend seizoen dus een divisie hoger.

De ploeg van coach Paul Verjans opende het eerste duel tegen HV Duiven met 35-28. De defensie, normaliter in de competitie het sterkste punt, had het in dit duel waar snelheid de boventoon voerde, nog knap lastig. Uiteindelijk trokken de Limburgers na zestig minuten aan het langste eind.

Er volgde een half uurtje rust alvorens tegen FHC het beslissende duel volgde. Een fysiek sterke ploeg. ’n Kwartier had de Voerendaalse formatie nodig om de dekking weer op orde te krijgen en moesten de Friezen zich beperken tot grotendeels individuele acties. De uiteindelijke 29-23 was al vroeg in de knip en werd na afloop luid bejubeld. Een zware dag, met twee duels vlak achter elkaar die veel van de conditie en mentale veerkracht hadden geëist. De vreugde was er daardoor niet minder om. Integendeel. Een jaar hard werken, na alle corona-perikelen daarvoor, kreeg op deze zondag de ultieme beloning.

Gemini is daarmee de negende Limburgse ploeg die komend seizoen op landelijk niveau gaat spelen. Vanuit de tweede divisie promoveert Rapiditas uit Weert en is VIOS uit Heythuysen de andere Limburgse opponent in een groep waar men ook tegenstanders uit Brabant, Gelderland, Drenthe en Flevoland (Almere) gaat ontmoeten.

De Voerendaalse selectie bestond uit:

Rob Leufkens, Jackie Reijnders, Sander Schröder, Maarten Minartz, Stephan Offermans, Max Scheepers, Marijn Boumans, Jochen Stulens, Yannick Vreekamp, Boudewijn Smits, Quinten Vreekamp, Rolf Keulen, Peter Jussen, Arthur Kierkels, Stijn Mom, Koen Mom.

Foto: HV Gemini

 

Geef een reactie