De gasten uit Bocholtz gingen voortvarend van start. Weltania werd op eigen helft vastgezet en in de eerste vijf minuten kwamen er al twee grote kansen, die echter niet verzilverd werden. WDZ moest op zijn hoede blijven voor de snelle counters van de thuisploeg over de zijkanten. Op het kwartier het eerste grote gevaar, maar Bas de Vreede tikte de kopbal over de lat. Kort voor de rust voorkwam Bas de Vreede met een formidabele redding een achterstand. Nog geen minuut later kreeg Stijn Brands een grote kans, maar hij kwam niet voorbij de keeper. Met de dubbelblanke stand gingen de teams aan de thee.

In de tweede helft duurde het lange tijd voordat de supporters enig vuurwerk te zien kregen. Het spel speelde zich vooral op het middenveld en kwam een bal in de zestien dan werd deze vakkundig gepakt door de beide keepers. Vijf minuten voor tijd kroop WDZ door het oog van de naald toen een schot van 20 meter afstand op de paal spatte. In de 90e minuut kopte Jop Bleijlevens een bal hoog voor, Marc Schröder kopte echter van dichtbij tegen de keeper van Weltania aan.

In de 95e minuut kwam dan toch de bevrijdende treffer voor de mannen uit Bocholtz. Uit een inworp werd de bal voor de goal gespeeld. Een verdediger weerde af, maar plaatste de bal in de voeten van Stijn Brands. Deze bedacht zich geen seconde en joeg het leer snoeihard tegen de touwen.

Door Huub Schepers en Foto’s: René Flekken.

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

Geef een reactie