RKHBS verliest thuis van concurrent Voerendaal

Na de moeizaam tot stand gekomen overwinning in de uitwedstrijd tegen Rood Groen LVC stond deze middag de topper tegen Voerendaal op het programma, de ploeg die samen met RKHBS op plek 2 stond en de minste goals tegen heeft in deze klasse. Het blijft een repeterend verhaal, maar ook nu miste RKHBS weer verschillende stamspelers wegens blessures en moest er weer in een andere formatie aangetreden worden dan de weken ervoor.

Dit was te merken want RKHBS was in de eerste helft zoekende naar de onderlinge afstemming, was hierdoor meer met zichzelf bezig en vergat de gasten agressief tegemoet te treden. Voerendaal kreeg de mogelijkheid om rustig een veldoverwicht op te bouwen en kansen te scheppen. Met name de snelle van Dinther en de sterk spelende Starmans waren een plaag voor de defensie van RKHBS. Na 3 minuten spelen ging de eerste genoemde diep, won het sprintduel met zijn tegenstander maar stuitte op de alerte Toine Diederen die de bal kon blokken. Na iets meer dan 20 minuten spelen trok de linkshalf naar binnen, gaf een steekpass naar van Dinther die een rollertje produceerde dat buiten bereik van de keeper van RKHBS op de paal belandde. Even later was het wel raak. Een corner werd aan de 2de paal terug naar het centrum gekopt waar van Dinther er als de kippen bij was en raak knikte: 0-1.

Na iets meer dan een half uur spelen een eerste wapenfeit van RKHBS zijde. Bram Bemelmans speelde Mel Angerer aan in de hoek van de 16 meter, en Mel produceerde een fraaie boogbal die maar net over het doel van de gasten zeilde. Voerendaal bleef echter de bovenliggende partij. Na een aanval over links via Starmans belandde de bal aan de rechterzijde waar het daaropvolgende schot fraai uit de bovenhoek werd getikt door Toine Diederen.

Vlak voor rust tekende Starmans toch de 0-2 aan na een aanval door het centrum waarbij RKHBS de gasten geen strobreed in de weg legden en waar het een eitje was voor de ervaren aanvaller om binnen te schuiven in de lange hoek.

Na rust kwam RKHBS goed uit de startblokken. De dit weekeinde getrouwde Collin Keulen kwam in de ploeg voor de geblesseerde (!) Maurice Smeets. Al in de eerste minuut stuitte Mel Angerer in vrije positie op de doelman van Voerendaal. Hierna drong RKHBS aan, en loerden de gasten op de counter, het geliefde spelletje van Voerendaal. Van Dinther kwam tot twee maal toe vrij voor doelman Toine Diederen, maar liet zien hoofdzakelijk snel te zijn. Aanvaller Jacco Quaedvlieg kwam in de ploeg voor Job Grooten, waarna RKHBS nog meer risico’s ging nemen in defensief opzicht. Na 25 minuten spelen werd Collin Keulen aangespeeld in de 16 meter en na een fraaie kapbeweging onderuit gelopen: strafschop.

Deze werd beheerst binnengeschoten door Mel Angerer: 1-2. Het spel werd in de tweede helft ontsierd door meerdere veel te zware tackles aan beide zijden waar niet duidelijk genoeg tegenop getreden werd. Gelukkig bleven zware blessures en al te veel kaarten uit, waar die wel op zijn plaats geweest waren. Omdat de gasten de ruimte en kansen die hen geboden werden niet benutten bleef RKHBS in de wedstrijd. Jacco Quaedvlieg was nog het dichtst bij de gelijkmaker na een voorzet van de ingevallen Chendo Kolker en goed terugleggen van Bram Bemelmans. De inzet van Jacco kon echter op de doellijn gekeerd worden.

Zo eindigde deze wedstrijd in een verdiende overwinning voor de gasten en kan RKHBS zich richten op laatste wedstrijd van het reguliere seizoen uit tegen Vaesrade, de concurrent voor de winst van de laatste periode.