Met nog drie wedstrijden te gaan gingen de Schaesberg vrouwen richting Zaltbommel uit tegen HRC’14. Op een zeer verouderd complex gingen de vrouwen beginnen aan hun eindsprint van drie wedstrijden.  Deze eindsprint moet leiden tot de 2e plaats in de competitie. En een gunstige loting in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse.

En omdat het een terechte eindklassering zou zijn aangezien de ploeg daar nagenoeg het  hele seizoen gestaan heeft. Op een nat en aan de zijkanten schuin aflopend veld begonnen de vrouwen aan de wedstrijd.

HRC gaf niet de indruk dat men tot het uiterste wilde gaan om de nacompetitie te ontlopen. Men hield voortdurend heel veel mensen achter de bal.

Zo kort mogelijk op de eigen zestien meter waardoor er weinig ruimte lag in de rug van de verdediging.  Schaesberg moest dus zorgen voor snel spel en veel lopende mensen.

Schaesberg speelde met name in de beginfase te veel met de lange bal die door het gebrek aan ruimte zelden gevaarlijk werden. Halverwege de eerste helft hadden de vrouwen van Schaesberg de smaak te pakken en ging de bal op een hoger tempo van voet tot voet. En steeds vaker ontstonden er gaten in de

Verdediging van HRC.  In deze fase was het Melanie die een van aanvallen over de zijkant raak  schoot. 0-1.

Na rust was het meteen raak.  Jess stuurde zus Luna over links de diepte in en deze kwam vrij door en ronde af 0-2.

Schaesberg had het positiespel nu draaiende en speelde de bal goed rond.  En zocht naar de mogelijkheden en kansen. Lois schoot hard van afstand maar net naast.

Halverwege de tweede helft was het Germaine die na een actie de bal goed in het net schoot. 0-3. Meteen daarna was het Kim die de na een goede aanval over de rechts de bal binnen tikte 0-4. Verdedigend had Schaesberg niets meer te vrezen. Yaelle had wel geteld twee reddingen in de wedstrijd en mocht zich verder vooral amuseren met diverse terugspeelballen.

Vlak voor tijd was het Steph die zelfs de 0-5 binnen liep. HRC begon in de laatste fase wat flinke overtredingen te maken maar gelukkig zonder gevolgen.

Een goed resultaat met behoorlijk goed spel. Nog twee wedstrijden te gaan.