Sporting Heerlen speelt zich op eigen kracht veilig in Maastricht

Maastricht – Op zondag 29 mei stond voor Sporting Heerlen de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Geusselt Sport was de tegenstander in Maastricht en bij winst kon Sporting Heerlen zich definitief veilig spelen. Geusselt Sport heeft zich al veilig gespeeld dus voor hun stond er niks meer op het spel behalve de eer.

 

Slordige eerste helft levert 1 treffer op

De gehele eerste helft was het een slordige wedstrijd van beide kanten. Er werden veel slechte passes gegeven en sommige spelers hadden moeite met simpele balaannames. Na twaalf minuten nam Demsey Dowson voor het eerst het Maastrichtse doel onder vuur met een volley. Youri Mulkens kon deze bal, met wat moeite, echter wel keren. Twintig minuten later werd ook de thuisploeg gevaarlijk via Patrick Crijns. Hij lepelde de bal van dichtbij over het doel en verprutste zijn kans. Sporting Heerlen werd hierna gevaarlijker en kreeg kansen via Diego Gommans en Demsey Dowson. In eerste instantie kon Youri Mulkens nog knap redden op de poging van Diego Gommans, maar in de corner hierna had de doelman hulp nodig van de lat bij een indraaiende voorzet van Demsey Dowson. Vijf minuten voor rust was het wel raak via Marwan Bahaali. Een voorzet van Roy Wetzels vanaf rechts werd goed gecontroleerd en knap teruggelegd door Renzo Raemaekers, Marwan Bahaali schoot de bal bekeken in de rechterhoek en hij zette hiermee een 0-1 ruststand op het scorebord.

Ondanks korte opleving Geusselt Sport voetbalt Sporting Heerlen zich soeverein naar zege in tweede helft.

Sporting Heerlen begon wat onzorgvuldig aan de tweede helft en leidde hiermee een kort offensief in van de thuisploeg. Echt kansen leverde het niet op, maar de druk nam wel toe op het doel van Rik van Winkelhof. Dit was echter maar van korte duur want in de 60ste minuut kreeg Demsey Dowson een opgelegde kans om de score te verdubbelen. Hij schoof de bal echter voorlangs. Enkele minuten later verdubbelde de ploeg uit Heerlen wel de voorsprong. Nadat doelman Youri Mulkens een voorzet van Ravi van den Heuvel losliet kon Amir Skraoui de bal voor een leeg doel binnentikken, 0-2. Even later werd het zelfs 0-3 via Diego Gommans. Marwan Bahaali haalde de achterlijn op rechts en legde hem panklaar voor de voeten van zijn medespeler. Die faalde niet en schoof de 0-3 binnen in de korte hoek. Hierna was de wedstrijd gelopen en gebeurde er nauwelijks meer iets. Het slotakkoord was wel voor de thuisploeg. Nigel van Venrooij krulde in de 88ste minuut nog een bal in de verre hoek achter doelman Rik van Winkelhof. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 1-3.

Doel bereikt voor Sporting Heerlen

 Sporting Heerlen heeft dan eindelijk het doel dat handhaving heet bereikt. Dit had al veel eerder gekund als er niet zoveel onnodige punten werden gemorst bij bijvoorbeeld Scharn of LHC. Nu is het voor Sporting Heerlen zaak om met een nieuwe verfrissende selectie volgend seizoen weer zo aantrekkelijk mogelijk voetbal te spelen in de 2de klasse. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen nog op het programma tegen Caesar. Deze wedstrijd gaat alleen nog om de eer.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie